holencity page

SAMMENKOMST:   I 2012 møttes de sist. Vidar, Roger, Sigfred, Tor Helge, Reidar, Kjetil, Aarnstein, André og Jon Inge. I år møtes de nok en gang. Sommer er tid for å møtes. Foto: PRIVAT


"Holen City" møtes igjen

Når noen er utflyttere er det godt å arrangere faste treff, slik guttegjengen fra Holen gjør.

 


byline friwal                                5. august. 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | REPORTASJE: Høytider og ferier betyr for mange utflyttere et gjensyn med gamle tomter, familie og venner.

 

facebookknapp

 

"Holen City"

Oppe i Holen, eller nærmere bestemt i området rundt ”gamleskolen” i Gamle Skolevei, var det på 70-tallet en gjeng små gutter som holdt sammen, og det selv om alderen dem i mellom sprika litt.

 

”Holen City”, kalte de fotballaget sitt og det besto av blant andre brødrene Sigfred og André Solbakken, Tor Helge Holen, Bernt Hjelvik, Odd Arne Rabbevåg, Reidar Nedregård og brødrene Arnstein og Roger Vigulf.

 

De var flere i gjengen enn de nevnte, og de var som unger flest, høyt og lavt. Og dette var tiden før en måtte bruke hjelm, og da det ikke ble sett på som noen stor fare å bære en speiderkniv i buksebeltet.

En vokser opp og går fra å være barn til ungdom. Da finner en ofte nye venner. Og noen, som brødrene Roger og Arnstein flytta ut av Spjelkavika. Og ofte er det slik at de som flytta ut blir de mest ihuga lokalpatriotene. Kanskje fordi de ser ting mer på avstand enn de som ikke dro.


(Saken fortsetter under bildet):

holencity front

"Holen City":  Slik så de ut. Fotballaget "Holen City", anno 1974. Foran f.v. Bernt Hjelvik, Tor Helge Holen og Odd Arne Rabbevåg. Bak f.v. Roger Arve Vigulf, Sigfred Solbakken, André solbakken og Reidar Nedregård. Fotograf er Kari Vigulf.


"Holen City"

For Roger er det rene høytiden å komme tilbake til Spjelkavika for å møte kamerater han ikke har sett på mange år.

-Vi gutta i gata var en kjerne smågutter som til å begynne med hadde mye kontakt i form av sport og leik. Skolen lå jo like ved der vi bodde og skoleplana ble derfor en naturlig plass for oss å styre med vårt. Og i 1974 starta vi fotballaget ”Holen City”, minnes Roger, som for mange er en kjent klarinettist. I 1980 flytta han og familien til Nøtterøy.

På 70-tallet, da det var virkelige vintre i Spjelkavika, laget gutta i gata skihopp oppe i Store Holen. De holdt innbyrdes konkurranser både i hopp og alpint. Det siste ble unge Rogers hovedsport, og med Turheisa som arena.

 

Årlig treff

-Det skulle gå ni år før jeg og bror min Arnstein igjen skulle få møte gjengen i gata. For i påska 1989 arrangerte Sigfred Solbakken et gjensynstreff for alle sammen. Et treff vi alle husker som veldig hyggelig. Men igjen gikk åra, helt til jeg og Sigfred fant ut å få i stand et årlig treff en lørdag i juni. Det skjedde for første gang i 2005 hjemme hos Sigfred, og i fem år på rad holdt vi treffene, før det gikk litt tid imellom. Siste gang var i 2012, forteller Roger, som nå ser fram til nok en gang å få treffe gjengen.

-Ja. 4.juli er datoen. Da blir det treff på Bulduks i Vika, eller gamle Ruth Olsen som vi kjenner det som. Før vi tar en tur innom Vikapuben, forteller han.

Ingen glemmer en oppvekst, og spesielt ikke om den var i Spjelkavika. Og sommeren, jula eller påska er ofte tider da noen hilser på deg, noen du ikke kjenner helt igjen, men som du mener du har møtt før. Vi forandrer oss, så ta en litt ekstra titt på vedkommende om noen du ikke helt klarer å plassere hilser på deg. For det kan jo være en av gutta eller jentene i gata.