sil stord 24

Sondre Hole:   Sondre Hole var en av unggutta som fikk prøve seg mot Stord. Hole scorte to mål da Spjelkavik G19 vant 5-3 over Ørsta forrige uke. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no

Knokkelkamp endte med tap

Vika måtte spille med ti mann siste kvarteret.

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN

silfotbanner

byline friwal         byline pk                       3. mai. 2017

baronen pageann

Spjelkavika.no | SIL- Stord (0-0) 0-1: Kampen mot Stord ble en lang stillingskrig for Spjelkavik, som endte i tap.

facebookknapp

Ti mann

Det ble også tidvis en ”knokkelkamp” og en kamp der sjansesløseriet ble tydelig for begge lag.

Seks gule kort ble utdelt., tre hver. Men for Trond Håkon Edøy ble det ett for mye, og han måtte forlate kampen når det sto igjen snaue ti minutter av ordinær tid.

Det hjalp lite for et Vika-lag som desperat forsøkte å redde inn et poeng.

Tidlige sjanser

Den første sjansen kom like etter kampstart for Vika. Og det ble ikke den eneste den første delen av innledende omgang.

Det blir for unøyaktig i sona rundt boksen, og Stord-keeper Ruben Andreas Aksnes tar unna for det som kommer nært ham. Noe ikke alt av sjanser gjorde.

I andre halvdel av første omgang er det på mange måter en midtbanekamp.

Spjelkavik fikk en stor mulighet mot slutten av omgangen da han fikk treff på ballen med et brassespark (bildet forsiden og i bildeserien nedenfor).

Stord scoret

I andre omgang scorer Stord før kvarteret var gått.

Vikaforsvaret svikter totalt etter et innkast. Stillingen er 0-1.

Midt i omgangen ropes det for straffe, uten at vi kan se noe annet enn at det kan være hands på en Stord-spiller. Dommer Torgeir Halsen lar imidlertid spillet gå.

(Saken fortsetter under bildet):

sil stord 21

GULT BLE RØDT:  Her har Trond Håkon akkurat kommet seg på beina etter å ha sklidd på underlaget. Han kaster seg instinktivt inn i kampen for ballen, men den hadde en Stord-spiller allerede foten på. Vika-spilleren fikk sitt andre gule og marsjordre. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

To gule

Ti minutter før slutt kommer Trond Håkon Edøy ganske alene med ballen utpå kanten.

Han sklir imidlertid på underlaget, noe som får en Stordspiller til å øyne sjansene på å ta ballen.

Edøy hadde imidlertid ikke gitt opp kampen med å få ballen inn i posisjon, og får reist seg opp og kaster seg instinktivt inn i en takling mot stordspilleren som nå hadde nådd ballen.

Publikum mente at stordspilleren la seg for enkelt, men dommeren mente at situasjonen var et klart gult kort til Edøy, som dermed fikk sitt andre, og måtte gå i garderoben.

Poengjakt

Nå blir det virkelig temperatur på naturgresset på Spjelkavik stadion.

Vika jakter utligning, men får heller to store sjanser mot seg.

Kampen ender 0-1.

sil stord 29

ANALYSE:  Tor Hogne Aarøy (f.v), Knut Mo og Frode Fagermo diskuterer tapet mot Stord.

Status etter åtte kamper er at Stord etterfølger Spjelkavik på tabellen, hvert lag med ti poeng.

Spjelkavik gikk på sitt andre tap i seriespillet og havner på 8.plass etter denne runden.