HELI-JENS: Torsdag var statsminister Jens Stoltenberg (Ap) på besøk hos Fiskerstrand verft. På vei tilbake til Oslo våknet guttungen i statsministeren. Foto/Video: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no

Taxi-Jens

ble

Heli-Jens


Fikk føre helikopteret inn mot Oslo.

SE NyhetsVideo i saken


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


naf 480page

 spjelkavika.no: Blå himmel og nydelig vær. Det ble en vakker og luftig tur da statsminister Jens Stoltenberg (Ap) besøkte Møre og Romsdal i snaue tre timer torsdag.

 

Valgtur

Først besøkte han Sunndalsøra hvor han fikk en bamseklem av pappa Torval.

Deretter gikk turen til Sula og Fiskerstrand verft.

Etter en omvisning på verftet var det planlagt retur med rutefly, men siden helikopterpilot Petter Dahl-Hansen likevel skulle fly til Østlandet med helikopteret valgte statsministeren og følget å bli med på den snaue to timer lange turen.


 faceknapp


 

Valgte helikoptertur

-Det ble en skikkelig vakker tur, og jeg forstår statsministeren godt siden han hadde muligheten til å se norge fra et helikopter, forteller pilot Petter Dahl-Hansen til spjelkavika.no.

For at et ventende helikopter uten tidspress på seg sto og ventet gjorde at statsministeren kunne slappe mer av under besøket.

 

Tok spaken

Jens Stoltenberg henvendte seg til spjelkavika.no og spurte om vi hadde sett taxifilmen.

 

jensverft

JENS PÅ VERFT: Statsminister Jens Stoltenberg fikk omvisning på Fiskerstrand verft Foto:     FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no

 

-Nå får du oppfølgeren, sa han og satte seg bak spaken.

 

Stoltenberg bedyret at han kun skulel være passasjer, men en rask telefon til pilot Petter etter flyturen kom en annen historie.

 

- Styrte Jens helikopteret?

 

- Ja, faktisk. Og jeg kjente at maskinen reagerte. Han svingte endel etter at vi hadde passert Hønefoss og det ble et strekke med utmark.

 

- Men haleroret på pedalene holdt han seg unna?

 

- Nei, han var borti der også, men mest for å føle bevegelsene jeg gjorde. Maskinen har to sett spaker og pedaler, og jeg er i tillegg intruktør. Så dette gikk veldig bra, sier Dahl-Hansen som har 15 års erfaring bak spakene, mest som pilot i Nordsjøen.

 

Også Siv Jensen (Frp) har flydd med Dahl-Hansen, men om hun er like styringsdyktig som Jens ville han ikke mene så mye om.

 

- Hun rørte ikke spakene, og i tillegg skal jo jeg være politisk nøytral her. Men Jens har noe å falle tilbake på om alt skulle gå skeis 9.september, sier Petter Dahl-Hansen til spjelkavika.no.