spjpan33

PANORAMA:   Frida tok oss med på omvisning i nye Spjelkavik Panorama. Og bare i storstua "Panorama" er det plass til 120 personer med bord, alt i stilfulle og moderne lokaler. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Moderne og stilfullt

Nye Spjelkavik Panorama har blitt til et stilfullt og moderne senter for konferanser, fest og markeringer.

 


byline friwal                                13.juni 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | REPORTASJE: Lite, om noe, har blitt bygd mer stein for stein i Spjelkavika enn Myrstad Mathus. Nå har de åpnet en ny ”byggestein”.

facebookknapp

 

Stein for stein

Allerede i 1908 så Myrstad Mathus dagens lys, og er faktisk ett av kommunens eldste bedrifter, og er i tillegg i vekst.

For de aller fleste har nok lagt merke til de senere års byggeaktivitet. P-hus har kommet, og butikken har vokst både i lengte, bredde og høyde. Senest i oktober i fjor åpnet utvidelsen i butikken.

 

Og den siste byggesteinen har kommet både i lengde og i høyde.

Spjelkavik Panorama heter nykomlingen, og det bærer navnet med rette.

 

Med god utsikt over store deler av Spjelkavika har familien Myrstad Dybvik fått ferdig to etasjer med svært så smakfulle selskaps- og møtelokaler.

 

Fem lokaler

Det er 4.generasjon Myrstad, Frida Myrstad Dybvik som er daglig leder i Spjelkavik Panorama. Og det er hun som tar smilende imot oss når vi kommer for å ta de nye lokalene i øyesyn.

-Vi har fem selskaps- og møtelokaler fordelt på tre etasjer. De to største på toppen, og de fem andre i 3.etasje, sier Frida, og ramser opp fem navn på de nye selskapslokalene de fleste fra Spjelkavika vil dra kjensel på.

 

-”Kanalen” og ”Tua” i 3. etasje har begge plasser til 40 personer. I tillegg har vi ”Rampen” som er vårt minste lokale med plass til 12 mennesker. I toppetasjen har vi ”Lillevannet” med plass til 70 personer, og storstua ”Panorama” med plass til 120. Da snakker vi om møte- og bordoppsett. I ”Lillevannet” kan vi for eksempel øke til rundt 200 om oppsettet er stolrekker til foredrag, sier Frida.

 

SE BILDESERIE NEDERST I SAKEN

 

Topp moderne

Og vi snakker om topp moderne lokaler som har det nyeste av det nyeste innen audiovisuelt utstyr.

Noen av rommene har store TV-skjermer som sammen med gardiner og lys kan styres fra en egen fjernstyring som er enkel å bruke for de som er gjester.

Andre rom har nedfellbare lerret og prosjektorer.


(Saken fortsetter under bildet):

spjpan07

TOPP MODERNE:  Fra en liten skjerm kan kundene manøvrere alt på skjermen, dimme lyset eller trekke for gardinene.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Faktisk er det slik at for hørselshemmede med høreapparat automatrisk får inn lyden fra AV-utstyret i det lokalet de går inn i. Går de ut av ”Tua” og inn på ”Rampen”, ja så skifter også lydkilden, forteller hun.

 

Med egen matbutikk, bakeri og kjøkken/ferskvareavdeling har Spjelkavik Panorama alt som kreves for de fleste anledninger. Men en ting mangler. Overnatting.

 

Konkurransedyktig

-Dere konkurrerer i et segment der de fleste konkurrentene er hoteller med overnatting. Hvordan ser du på det?

-Vi har jo et hotell i Spjelkavika, på andre siden av gata, det hjelper jo på når vi ikke kan tilby dette selv.

 

-Dere er også i en ny topp moderne bygning, og dere har det siste innen teknisk utstyr. Alt fordelt på rundt 500 kvadrat. Du frykter ikke at folk kanskje tror at dette er for dyrt?

-Vi vil jo gjerne få fortalt folk at det er vi ikke. Prisene våre har vi basert på det som er normalen i området vårt. Så vi er absolutt konkurransedyktig på pris.

 

-I tillegg er det jo som nevnt kortreist god mat. Kokkene våre er veldig dyktige. Og vi skreddersyr opplegg og gir pakkeløsninger om det er konferanser, bryllup, konfirmasjoner, minnestunder, styremøter, eller det som det faktisk er mye av, 80 og 90-årsdager.


(Saken fortsetter under bildet):

spjpan24

MYRVOLL-TRAPP:  Det er den lokale kunstneren Bent Erik Myrvoll som har fått i oppdrag å utsmykke lokalene til Spjelkavik Panorama. Til og med trappen har Myrvoll satt sitt preg på.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Lokal kunst

Jo, det er både vakkert, stilrent og innbydende å komme inn i lokaler som er gjennomtenkt til minste detalj, og som smakfullt er utsmykket av vår lokale kunstner Bent Erik Myrvoll. Han har samarbeidet med prosjektets interiørarkitekt for å få alt til å bli smak- og stilfullt. Familien Myrstad Dybvik har vært smart når de har gjort dette.

 

-Til og med i trappene har Bent Erik kunsten sin. Samtidig var det viktig for oss å ha kvalitet i det totale bildet. Nevnt er AV-utstyret.

-Men også møblene er av kortreist topp kvalitet fra Fora Form i Ørsta. Vi har ikke spart på noe, sier Frida, og tar oss med ut på balkongen som går som en hestesko rundt fire lengder på det nye bygget.


(Saken fortsetter under bildet):

spjpan36

BLI MED INN:  Daglig leder i Spjelkavik Panorama, Frida Myrstad Dybvik har trolig den høyeste stillingen i Vika, i alle fall i etasjer, tror vi. Nå inviterer Frida alle som vil til åpen dag tirsdag 19.juni. Vi fikk vår sniktitt, og bildene ser du nederst i saken.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Kom og titt

-Her har vi nydelig utsikt over Spjelkavika. Får vi opp noen bord også her ute så blir dette helt topp, sier hun, og legger ikke skjul på at hun gjerne vil vise fram lokalene til sambygdingene.

 

-Ja, så absolutt. Tirsdag 19.juni fra klokken 09.00 til 16.00 kan alle som vil ta turen opp og besøke oss.

 

-Og få smake Myrstad skolebolle når en ser seg rundt?

-Ja, minst, ler Frida, som har fått det vi tror må være Spjelkavikas høyeste stilling (i etasjer i alle fall).

 

Takk for titten.


(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA INNSIDEN

spjpan02
spjpan03
spjpan04
spjpan05
spjpan06
spjpan07
spjpan08
spjpan09
spjpan10
spjpan11
spjpan12
spjpan13
spjpan14
spjpan15
spjpan16
spjpan17
spjpan18
spjpan19
spjpan20
spjpan21
spjpan22
spjpan23
spjpan24
spjpan25
spjpan26
spjpan27
spjpan28
spjpan29
spjpan30
spjpan31
spjpan32
spjpan33
spjpan34
spjpan35
spjpan36
spjpan37
spjpan38
spjpan39
01/38 
start stop bwd fwd

BILDENE:   Her kan du se bilder fra innsiden hos Spjelkavik Panorama. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/ Spjelkavika.no