NYE BENKER: Spjelkavikas venner er i full gang med arbeidet for å ruste opp Sandingene. Her tar de en ufrivillig pause på en av de nye benkene, beordret av Spjelkavika.no. (F.v): Inger Johanne Langeland, Håvard Granodd, Kyrre Heggelund og Håkon Teigen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Betydelig løft

Sandingene får flere benker, sittegrupper, griller og bedre tilkomst.

 

 


byline friwal

2.juni 2021baronen pageann

 

Spjelkavika.no | REPORTASJE: 

-Vi har fått midler fra gode støttespillere til å ruste opp Sandingene betydelig, sier leder i Spjelkavikas venner, Håkon Teigen til Spjelkavika.no.
 
Støtte
Det er Kommunedelsutvalget for Åse, Lerstad og Spjelkavik og Sparebank1 SMN som har støttet med 100.000 kroner hver.
 
I tillegg har Spjelkavikas venner fått 50.000 kroner fra Stiftelsen Kjell Holm til prosjektet.
(Saken fortsetter under bildet):

GRILL  Oppe ved jordhaugen i bakgrunnen kommer det opp en gruppegrill ungdom som bruker Sandingene kan benytte. Den blir også perfekt for skoleklasser og barnehager som bruker området mye.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Griller og benker

-Hva vil opprustingen innebære?
 
-Det vil bli satt opp fem kvalitetsbenker som skal tåle en god del. Det blir også satt opp sittegrupper, blant annet en sittegruppe tilpasset funksjonshemmede. Til denne sittegruppen vil det også lagt asfalt slik at tilkomsten blir enklere. Denne vil bli plassert på nordsiden av naustet, forteller Teigen, som har mer på lur.
(Saken fortsetter under bildet):

GRILL: Spjelkavikas venner setter opp en grill der leder Håkon Teigen står. I tillegg kommer det opp en ny sittegruppe på andre siden av grillen.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Ja, det blir satt opp to griller alle kan benytte.

Den ene kommer nede ved stranden på sørsiden av naustet der det er en sittegruppe fra før. I forbindelse med grillen settes det også opp en ekstra sittegruppe, samt at det blir lagt grus rundt.
Den andre grillen kommer opp litt oppe i høyden og blir en gruppegrill av en litt mer røff type som passer godt for ungdommene som er her, og skoleklasser og barnehager.
 
STØTT PÅ VIPPS 570206
 
Dugnad
Spjelkavikas venner, som er en del av Spjelkavik idrettslag har med sitt engasjement på Sandingen utvidet arbeidet de driver i fellesarealene i Spjelkavika.
Fra tidligere har de et stort engasjement blant annet på Spjelkavikfjellet og rundt Lillevatnet, der de samarbeider godt med beboere rundt vannet.
 
-Det er vi litt ute etter her også. Det er mange som bor i området og vi vil gjerne ha dem med. Og andre også selvfølgelig, for på lørdag klokken 10.00 er det ny dugnad. Den inviterer vi gjerne folk til å delta på.
Kanskje blir det innvielse av ny grill med pølser og drikke, sier Teigen.
(Saken fortsetter under bildet):

SITTEGRUPPE : På nordsiden blir det satt opp en sittegruppe tilpasset funksjonshemmede. Samtidig blir tilkomsten bedre ved at det asfalteres en sti bort til sittegruppen og naustet.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Vipps

-Dere har et økende engasjement, og det koster. Kan folk bidra også økonomisk?
 
-Ja, så klart. Det er slik med prosjektstøtte at de pengene kun kan brukes til dette. Men det er alltid et stort vedlikeholdsbehov, og disse pengene må vi skaffe. Så jo, vi blir veldig glade for alle som ønsker å støtte arbeidet, og da gjerne på vipps 570206, sier Håkon Teigen.
 
I morgen skal det altså bli ny dugnad. Været blir fint, så dugnadsarbeid, en dukkert og grilling bør en ikke kimse av.