jens erna

NATO-SJEF: De I ettermiddag ble det kjent at NATOS nye generalsekretær vil hete Jens Stoltenberg. - Jeg kommer til å savne Jens i norsk politikk, sier statsminister Erna Solberg (innfelt) Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Hedres av Erna Solberg

- Med ham får NATO en sterk og samlende generalsekretær, skriver statsministeren på sin nettside.


 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 


naf 480page

 

spjelkavika.no: I ettermiddag ble det kjent, det de aller fleste hadde regnet med; Jens Stoltenberg tar over som NATO`s generalsekretær etter Anders Fogh Rasmussen.

Stoltenberg tar over jobben etter den tidligere danske statsministeren 1.oktober.

 


 faceknapp


 

Roses

Jens Stoltenberg roses nå internasjonalt som den rette leder av alliansen som ble stiftet i 1949.

Også politisk hovedmotstander Erna Solberg (H) roser Stoltenberg på statsministerens hjemmeside etter utnevnelsen.

-Jeg vil gratulere Jens Stoltenberg med utnevnelsen som ny generalsekretær i NATO.

 

Med ham får NATO en sterk og samlende generalsekretær. Det er et stort og oppdragsfullt oppdrag Stoltenberg har fått i dag. Jeg er trygg på at han vil utføre denne oppgaven til beste for alle NATO-land, skriver Solvberg.

 

Statsministeren tar også til orde for at hun kommer til å savne Jens.

- Jens Stoltenberg er en av våre ledende politikere og har vært en fremragende statsminister for Norge, også gjennom landets tyngste stunder. Vi har fulgt hverandre i norsk rikspolitikk over flere tiår, den siste tiden som partiledere, og jeg kommer til å savne Stoltenberg i norsk politikk, skriver hun blant annet.

.

Går av som AP-leder

Med utnevnelsen vil Jens Stoltenberg nå gå av som partileder for Arbeiderpartiet.

På en pressekonferanse i Oslo sa Stoltenberg at det er vemodig å gå av som partileder, men at partiets sentralstyre allerede mandag vil samles for å få på plass partiets ledelse i tiden framover.

- Vi er glad i Jens, og jeg kommer til å savne samarbeidet med ham, men helt borte blir han ikke, sier mannen som trolig tar over som leder i AP, Jonas Gahr Støre