fjellfot pagetopp

FJELLFOTFESTEN:   (f.v) Nils-Erik Møller, Jan Isaksen og Arne Sunde var festkomiteen i 2015. Nå ønsker de og årets festgeneraler å invitere enda flere deltagere til den årlige tradisjonen som Fjellfotfesten er. Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Vil du på Fjellfotfesten?

Er du ekte "vikajente" eller "vikagutt" så er du kvalifisert til å bli med på festtradisjonen.

 


byline friwal                                3.januar 20187


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: Kravene er like enkle som de er knallharde: Du må altså være passert 50 år, gått skole og vokst opp i Spjelkavika, men du kan ta med følge.

facebookknapp

Fest nr.58

dagotto ann

Fyller du kravene så er det mange som ønsker å ha deg med på fest, nærmere bestemt ”Fjellfotfesten” som arrangeres andre lørdag i februar på SIL-huset, som jo ligger ved foten av fjellet.

Om du på grunn av navnet ”Fjellfotfesten” var for folk som bor mer på Spjelkavikfjellet enn hjemme, ja så er ikke det riktig.

 

Helt siden 1959 har folk i Spjelkavika arrangert denne festen for ”sine egne”, altså de en har vokst opp sammen med, og andre som har hatt samme livsskjebne, altså å vokse opp i vakre Spjelkavika.

 

I år er det fest nr. 58 i rekken som skal arrangeres. Og på Fjellfotfesten er maten, dansen og alt det andre like viktig.

En som har vært med i mange år er Jan Isaksen. Og da vi besøkte festen i 2015 lærte vi litt mer om det populære arrangementet.


(Saken fortsetter under bildet):

fjellfot pagecase2

FÅREKJØTT:  I 2015 laget Liss Gjerde (f.v), Sølvi Roaldseth Holen og Andreas Lervik Bjermeland det beste salta fårekjøttet som tenkes kan. I år blir det samme på menyen, og selvfølgelig dessert.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Salta fårekjøtt

-Maten skal bestå av salta fårekjøtt og kålrabistappe. Det er en tradisjon, men det har ikke alltid vært slik. Et år prøvde en festkomitè seg med ei kjøttgryte. Da ble det bråk, så det gjør de ikke en gang til, sier Isaksen, som likevel må innrømme at starten var litt annerledes.

-Helt i begynnelsen ble festen holdt i kantina til Spjelkavikruta, og han Perry Ørstenvik kokte brennsnut på butikken sin og bar den digre panna opp til festlokalet.

(Ørstenvik hadde fiskehandel i lokalet der det i dag er skomaker, like ved Mittetparken i sentrum. Spjelkavikruta hadde hele bygget der KIWI i Spjelkavik sentrum er i dag).

Vikafolket som kommer på festen skiftes jo av naturlige årsaker ut, ettersom åra går. Og hvert år velges en ny festkomité som ordner maten og musikken.


(Saken fortsetter under bildet):

fjellfot pagecase

LASSE:  Lasse Silnes står for musikken, og ut i de små timer blir det dans på parketten til SIL
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Mat, musikk og dans

Og som så mange ganger før er det Lasse Silnes som står for takt, sang og toner.

Men i år ønsker komiteens medlemmer å få flere med på festen.

-I år har vi litt lite påmeldte, så vi har plass til flere som ønsker å være med. Muligens ligger det et lite generasjonsskifte her. Derfor ønsker vi å invitere flere med på denne snart 60 år gamle tradisjonen, sier Eldrid Olsvik Howden, et av medlemmene i årets festkomité til spjelkavika.no.

-Fristen er egentlig gått ut, men vi utvider den til å gjelde senest fredag 5.januar, så det er bare å kaste seg rundt, forteller Eldrid.

 

Her er fakta om årets fest:

Lørdag 10.februar kl. 19.00 på SIL-huset.

Musikk ved Lasse Silnes.

Pris pr. person er kr. 450.- (betales på stedet i kontanter).

Påmeldingen er bindende (Siste frist for avmelding er 29.januar).

Påmelding kan skje til:

Anne Mari og Jon Tor Røstad på tlf: 91 33 67 27. E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kari og Karl Aas på telefon 92 05 21 69. E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.