frimerkeutg 002

PÅ FRIMERKE:   Frimerkefest da Andreas Tennebø og Ingrid Tønnesen avduket frimerket på vegne av korpset  Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Avduking, taler og kake

Det ble frimerkefest på barneskolen.

 byline pk                       20. april 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: Endelig kunne Spjelkavik skolekorps lette på sløret og avduke frimerket.

 

facebookknapp

 

To frimerker

Vi repeterer bakgrunnen:

I 2018 er Norges Musikkorps Forbund 100 år, og i den forbindelse ville de og Posten Norge gi ut to frimerker i jubileumsåret.(Les om utgivelsen her).

De leita med lykt og lupe blant fotografier av skolekorps og voksenkorps de hadde tilgang til. Og slike bilder finnes det tusenvis av. Men hva fant de?

Det ene de fant var et flott bilde av det nasjonale ikonet Kampen Janitsjar. Alle som vet hvem Wenche Myhre er vet også hvem Kampen Janitsjar er. Et over snittet godt og populært voksenkorps.

Så skulle de ha et bilde av et skolekorps. Og fram i bunken dukket altså et bilde av Spjelkavik skolekorps fram. Og bildet ble tatt av vår redaktør her i spjelkavika.no for å illustrere korpsglede i avisa, og gi det til Spjelkavik skolekorps som ville bruke det på sine sider.


(Saken fortsetter under bildet):

frimerkeutg 004

ROS:  Frimerkedirektør Halvard Fasting (sittende) og Anne Berit Støyva Emblem (t.h) snakket varmt om både Spjelkavik skolekorps og kulturlivet i Ålesund det korpsene er en naturlig del.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Flott bilde

Frimerkedirektør Halvard Fasting skrøt av fotografiet som var grunnlaget for frimerket, og ikke minst av korpset som spilte og drillet.

Ålesund kommune møtte med Anne Berit Støyva Emblem (Ap) og kultursjef Oskar Skulstad.

Korpset viste seg fram i sin beste skrud, full uniform, og imponerte gjestene stort med både spill og drill.


(Saken fortsetter under bildet):

frimerkeutg 006

PÅ KAKA:  Myrstad Mathus var raus og spanderte stor flott marsipankake til avdukingen. Men korpsmeldemmene var først opptatt av om de kjente igjen noen på frimerket som prydet den flotte kaka, før hele stasen gikk ned på høykant.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Drar til Oslo

I dag legges frimerkene ut på markedet. Samtidig setter Spjelkavik skolekorps seg i bussen for å reise til Oslo.

Der skal de ha øvingshelg sammen med Huseby Skoles Musikkorps, samt være publikum på Forsvarets Military Tattoo i Oslo Spektrum. I tillegg kommer H.M.S Kongens Gardes nylig avgåtte dirigent for å øve med de to vennekorpsene.

Og trommegjengen i korpsene skal få undervisning i Gardens trommegruppe i signaltroppen sin litt hemmelige trommekomposisjon. Dermed kan det være smart å følge med Spjelkavik skolekorps på årets nasjonaldag.