nissefilm02 front2

INNSPILLING:   Innspillingen av «Vikanissen & Smånissene redder Juleparaden» er i full gang. Innspillingen skjer i Spjelkavika, Ålesund sentrum og på Skodje. Her er det opptak ved elva i FremmerholenFoto: EINAR GAASEIDE  / spjelkavika.no


Skal redde Juleparaden

Fjerde film om Vikanissen er under innspilling i Spjelkavika.

 

SE BILDESERIE NEDERST I SAKEN


byline einargaas                                10. november 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: 

Det er ikke få mennesker som skal til når «Vikanissen & Smånissene redder Juleparaden» skal spilles inn.

 

facebookknapp

 

Over 45 medvirker

-Nei, det er mange både på produksjons- og rollelista i år, sier vår egen redaktør, Fridgeir Walderhaug. Det er han som har skrevet manus til «Vikanissen & Smånissene redder Juleparaden», en film som spilles inn i samarbeid mellom spjelkavika.no, tvsmia.no og Spjelkavik skolekorps.

Han er den første til å innrømme at det ”klaker på seg” for hver film.

-Ja så absolutt. I tillegg til korpsmedlemmer er det rundt 45 personer som er med i år. Inkludert fotballaget G13 til SIL, en fotballdommer, bussjåfør, politi i tillegg til statister og skuespillere.


(Saken fortsetter under bildet):

nissefilm24

SPORTY:  -Fantastisk sporty av gutta til SIL G13 å stille opp på filmsettet og bidra sammen med fotballdommer Haakon Javier Tronstad. Hva denne flotte gjengen skal bidra med i filmen forblir en liten hemmelighet så lenge.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Da vi startet var det mer en liten reklamesnutt. Året etter ble det mer innhold der Vikanissen møtte Per Ove Stølen, Torbjørn Aarø og Julenissen. I fjor kom smånissene med, der handlingen var at de tok seg fra fjellet og ned til Spjelkavika for å være med på Juleparade og Nisseløp.

 

Myten Vikanissen

-Men hvem er denne Vikanissen?

-Jo, han er bygd med tanke på både en faktisk person og en mytisk skikkelse som holder til på Spjelkavikfjellet. Myrdals-Ola og Myrdalsnissen er to navn på denne personen eller skikkelsen. Og det forteller at han er fra Myrdalen et sted, altså på fjellet opp på skrå fra hoppbakkene og oppover. Så enormt fjellkjent er jeg ikke, men tror ikke jeg er så langt unna.

-Vi har kalt ham Vikanissen, og med seg har han altså sine seks søsken, som i år har fått navn.
Knirke, Storm, Kvist, Stjerne, Myrna og Mose heter de. Og alle er medlemmer i Spjelkavik skolekorps, for filmene er korpsets produksjon.

 

Her kan du se tidligere filmer om Vikanissen.

Vikanissen 2016 Del 1.

Vikanissen 2016 Del 2.

Vikanissen & Smånissene 2017

 

Utfordrende og moro

Karoline Blengsli er styreleder i Spjelkavik skolekorps, og har faktisk fått lov å spille seg selv.

-Hvordan var det?

-Jo takk. Det er både utfordrende og moro på samme tid. Men jeg må legge til at jeg ikke er noe skuespiller akkurat.

-Hvorfor gjør dere dette?

-Av flere grunner. For det første er det aktivitet for de i korpset som er med i de forskjellige rollene. Vi ser at de har det moro, som er det viktigste. Samtidig er det god reklame både for et skolekorps i vekst, og for et av de store arrangementene vi har hvert år, Juleparaden, forteller Karoline Blengsli.

 

SE BILDESERIE NEDERST

 

Plottet

-Hva kan manusforfatteren si om årets ”plot”?

-Det er faktisk første gang vi har det en kan kalle et plott. Og det ble tenkt lenge på hva det skulle være, men landet på at hele Juleparaden var truet av uheldige omstendigheter på politimesterens kontor.

 -Det er nissejenta Stjerne som overhører to turgåere som ute i skogen snakker om krisen. Vikanissene er veldig glad i Juleparaden, så de går nærmest i sjokk. Dette må de gjøre noe med.

Dermed starter en reise med både dramatikk og humor. Målet er politimesterens kontor. For de må sørge for at han stempler tillatelsen slik at Juleparaden reddes.

-Klarer de det?

-Nja. Det får vi se 2.desember da Juleparaden skal arrangeres. Men vi lever i håpet. Siste innspillingsdag er jo ikke over.

 

Humor og drama

-Og søndagen blir det blålys?

-Ja. Da vil det bli litt uling og blålys i Vika, men ikke så mye. Lørdagen ble brukt til humoristiske scener i en buss.

Og så er det jo noe med disse nissene. De kan for eksempel ikke være lenge sammen med mennesker, for da blir de lik dem og mister sin nissenatur.

 -Stjerne finner blant annet en pakke Mariekjeks. Hun syns de er kjedelig på smak, så hun har på litt nissepepper. Det er pepper som hjelper på humøret, og går igjen i filmen. Og så får en se en merkelig bussjåfør og en kranglete Julenisse.

-Mer får vi ikke si, tenker jeg. For ikke å avsløre alt.


(Saken fortsetter under bildet):

nissefilm25

KJEKS:  Nissejenta Stjerne (Oline) finner en pakke kjeks. Hun har på litt nissepepper som hjelper på humøret til flere enn henne selv.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Fantastiske barn

-Det jeg kan si, det er at vi har med oss en gjeng fantastiske barn som skuespillere.

Film er ofte mye venting, og det tar de på strak arm. Replikker terpes, og de tar regi på både følelsesuttrykk og ting de skal gjøre.

En av dem går nå bare og venter på å få gjort noen reale stunt på film. Så vi må nok finne på noe ”grusomt” spennende å utsette ham for, humrer han.

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA INNSPILLINGEN

nissefilm01
nissefilm02
nissefilm03
nissefilm04
nissefilm05
nissefilm06
nissefilm07
nissefilm08
nissefilm09
nissefilm10
nissefilm11
nissefilm12
nissefilm13
nissefilm14
nissefilm15
nissefilm16
nissefilm17
nissefilm18
nissefilm19
nissefilm20
nissefilm21
nissefilm22
nissefilm23
nissefilm24
nissefilm25
nissefilm26
nissefilm27
nissefilm28
nissefilm29
nissefilm30
01/30 
start stop bwd fwd

BILDENE:   Her kan du se bilder fra innspillingen, filmen og fritid på filmsettet. Foto: Angelica, Fridgeir, Einar, Per Kristian m.fl. / Spjelkavika.no