heltmitt33.jpg
« 1 of 34 »

FESTFORESTILLING:  Ingen skal tvile på at den nye storkommunen har et rikt kulturliv. Søndag fikk publikum oppleve et tverrsnitt av nettopp det. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.
(Klikk på første bilde i bildeserien for å starte bildekarusellen, eller få bildene på full skjerm).


Stor og vakker

Nye Ålesund kommune er en realitet. Og vi fikk oppleve stor allsidighet fra scenen.


byline friwal

6.desember 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | ÅLESUND: Nå er det en realitet, det politikerne og de ansatte i kommunen har jobbet med i lang tid. Landets største kommunesammenslåing ble feiret med nydelig kultur.

 
Nydelig kultur
Rundt 2.400 mennesker kom til Sparebanken Møre Arena for å være med på fødselsdagsfeiringen søndag.
 
Og det ble en forestilling som viste et enormt allsidig kulturliv, spesielt blant unge utøvere.
 
Astrid Overaa og Ålesund Symfoniorkester, samt et kor fra Haram sto for ”voksen” kulturen fra scenen. Resten sto ungdommen for, godt ledet av konferansierene Herman Nerland Storvik, Emma Bergli og Thomas Ulheim.

 

Allsidig
Vi fikk høre et sammensatt korps av ti skolekorps med drill framføre ”Happy”, vakker ballett, fantastisk sportsdrill, korsang, rap, dans, trekkspill og allsang.
 
Fem ordførere, Knut Helge Harstad fra Ørskog, Geir Ove Leite fra Skodje, Eva Vinje Aurdal fra Ålesund, Vebjørn Krogsæter fra Haram, og Åse Kristin Ask Bakke fra Sandøy kom med hver sine ønsker for den nye kommunen.
 
I tillegg fikk konferansierene ordfører Eva Vinje Aurdal i sofaen for å stille henne noen spørsmål de hadde fått fra publikum.
(Saken fortsetter under bildet):

ER DU RIK?: Publikum i salen fikk stille spørsmål til ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap). Blant annet om hun var rik.
-Jeg er lærer, og kan fortelle at en ordfører tjener mer enn en lærer, avslørte hun.

Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Er du rik?
Som tolvåringen som lurte på om ordføreren var rik.


-Jeg er lærer av yrke, og kan fastslå at en ordfører tjener mer enn en lærer, svarte ordføreren, som også kunne avsløre at norskfaget var hennes favoritt, etter et spørsmål fra en seksåring.
-Derfor ble jeg også norsklærer, svarte hun.
 
 
Bygge kommune
Storkommunen Ålesund er en realitet, nå skal den bygges, og Spjelkavika.no kan bevitne at ved å se en brøkdel av det rike kulturlivet de fem tidligere kommunene tar med seg inn i dette fellesskapet, så er mye av byggverket allerede av stor verdi.