ARBEIDSFELLESSKAP: Mette Fausa arbeider på et av sine bilder i sitt arbeidsrom i lokalene til Atelier 2020 som åpner uncer Vikadagene. Kollegene Evy anne Brotnow (sittende) og Evy Bolseth Gjørsvik titter innom sin kollega. Anita Øren var ikke tilstede da Spjelkavika.no var på besøk. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Åpner under Vikadagene

-Vi gleder oss til å ønske folk velkommen inn, sier kunstnerne bak Atelier 2020.

 


byline friwal

11.august 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KUNST I VIKA: Kunst har vært hovedtema i lokalene til Spjelkavikveien 51, midt i Spjelkavik sentrum i mange år. Nå skjer det nye ting i lokalene.

Atelier 2020
For fire kvinnelige kunstnere har nå tatt over lokalene etter galleriet som var virksomt der inntil for kort tid siden, men nå blir navnet Atelier 2020, for, som damene selv sier så er dette et arbeidsfellesskap der de også har visningsrom åpent for publikum.

 
-Vi holdt til oppe, men når vi fikk tilbud om å ta over og flytte ned så slo vi til, sier Mette Fausa.
Sammen med Evy Anne Brotnow, Evy Bolseth Gjørsvik og Anita Øren åpner hun Atelier 2020.
 
-28.august åpner vi dørene for publikum, og det under selve Vikadagene. Nå gleder vi oss til å møte folk etter å ha pusset opp lokalene, forteller Evy Bolseth Gjørsvik.

Arbeidsfellesskap
Latteren og smilene sitter løs hos de tre kunstnerne. Anita Øren var ikke tilstede, men at publikum som tar et besøk hos Atelier 2020 vil finne både varme, smil og latter er vi ikke i tvil om.
 
-Vi holder åpent med gode tilbud under hele helgen Vikadagene går av stabelen, så folk er velkommen inn til en kaffe og en prat om kunst.
 
-Bare det å kunne komme inn, uforpliktende er flott for oss, sier Evy Anne Brotnow.
(Saken fortsetter under bildet):

KUNSTNER: Anita Øren er en av fire kunstnere i Atelier 2020.
Foto: PRIVAT


-Vi vil være et pusterom for folk som vil komme innom.

Lokalene er pusset og flikket på. Kun taket står igjen, sier de tre kunstnerne, som alle er billedkunstnere med hvert sitt arbeidsrom i lokalene.
I fellesområdet skal det selvfølgelig henge kunst, og den kan betraktes både stående og sittende i en behagelig sittegruppe.
 
-Vi valgte å kalle det visningsrom og ikke galleri. Det er litt bevisst, for vi jobber her, og vil gjerne ha folk på besøk, sier Mette Fausa. Hun og de andre i fellesskapet har visjoner om å bidra til å vitalisere Spjelkavika.
 
Vil du være med som frivillig under Vikadagene? Klikk her og ta kontakt.
 
Spjelkavika viktig
-Åååå. Vi har så mange planer vi diskuterer. Jeg er jo gammel vikajente, så jeg vil mer enn gjerne bidra til at Spjelkavika får tilbake mer av det bygda var før, sier Evy Bolseth Gjørsvik.
 
-Derfor synes vi det er topp med Vikadagene og det klaffer helt med vår åpning, legger hun til.
 
-Mittetparken har vi snakka en del om. Hva kunne en ikke gjøre der, både til jul og sommer.
Lyssette, pynte med kunst og andre ting. Lage en flott plass, sier Mette Fausa. Og la oss legge til med en gang. At dette kan Mette.
 
For de som kjenner henne igjen er hun sjelen bak ”Julenatt”, skuespillet som hvert år framføres i Pinsemenigheten Filadelfia, og der Mette har stått for utrolig stemningsfulle kulisser både ute og inne.
En innsats som førte til at hun ble tildelt ”Vikabuketten” i 2014 her i Spjelkavika.no. Dette, samt hennes engasjement i Waldehuset gjør at vi ikke er i tvil om at vikafolket vil møte vakker stemning i framtiden om Mette og hennes kunstnerkolleger gyver løs på bygda.
 
-Spjelkavika er viktig, og kultur er viktig i Spjelkavika. Derfor vil vi at Spjelkavika skal blomstre, sier Evy.
(Saken fortsetter under bildet):

EN KUNSTPUST I BAKKEN: Her hos Atelier 2020 kan en komme inn og ta en pust i bakken. Få en kaffe og en god prat om kunst og andre ting.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Egne kunstuttrykk

-Dere er fire kunstnere. Alle er billedkunstnere. Har dere forskjellige stilarter eller slike ting?
 
-Ja, vi er alle fire bildekunstnere som har sitt uttrykk, kan en si. Så vi presenterer noe for en hver smak, forteller Evy Anne.
 
-Mange unge har funnet ut at de vil investere i kunst, og vi trenger kunsten som kan påkalle de gode følelsene. For tenk å våkne opp til et flott maleri å se på, sier Mette.
 
-Det handler mye om budskap, skyter Evy inn.
 
Vår anbefalning er klar; Stikk en tur innom Evy, Evy Anne, Mette og Anita for en pust i bakken, omringet av varme og nydelig kunst. Og nevnte vi gode tilbud under Vikadagene?
 
 
Har du husket å melde deg på PEDERLØPET?
 
Følg gjerne Team Spjelkavika og Vikadagene på Facebook.