TEATERSPORT: De 34 unge skuespillerne kjente til de aller fleste typer skuespill og teater. Men improteater, eller teatersport var nytt. Men gjett om de presterte når de fikk prøve. Her er det elleveåringene Åneil Salem (t.v) og Jan Olav Schelander som prøver seg på teatersport. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Ivrige teaterbarn

-Over all forventning.

 


byline pk

1.oktober 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | TEATER: Det sier initiativtakerne til Spjelkavik Revy & Teaterscene dagen etter storinnrykket av små og store scenelystne.

Kick-off
 
-Vi så for oss en ti tolv barn ville møte opp, men det strømmet på både med gutter og jenter. Tallet så langt er 34 påmeldte. Helt fantastisk, sier Siri Hatlen Gjerde.
 
Sammen med Synnøve Frostad og Gunn-Lisbeth Nakken og andre frivillige sto de klar med pølser og bakverk, sponset fra flere lokale matbutikker i Spjelkavika.
 
-Vi måtte få mer pølser når vi så antallet, sier Siri.
(Saken fortsetter under bildet):

TEATERSAFT: Siri Hatlen Gjerde, en av initiativtakerne til Spjelkavik Revy & Teaterscene serverer unge skuespillere saft.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Elsker scenen

Åstedet for det som ble et teater og revy kick-off var i gamle Baronessen, vegg i vegg med Thon hotel Baronen.
Et lokale som faktisk har Spjelkavikas eneste scene.
 
Barna ble samlet midt i lokalet, og der ble de informert om planene, og de fikk faktisk prøvd seg på scenen.
 
-Det er tydelig at mange her er scenevante, noe de også bekreftet da konferansier for kick-offen, Fridgeir Walderhaug spurte om barna hadde spilt teater før. Og det hadde de aller fleste, sier Siri.
 
Konferansieren ramset opp flere typer teater, og kom til impro-teater, en teaterform barna ikke kjente så godt, men som flere fikk prøvd på scenen, før det ble pølser til alle.
(Saken fortsetter under bildet):

TEATERPØLSER: Frivillige, Karoline Blengsli (t.v), Gunn-Lisbeth Nakken og Johannes Walderhaug sørget for teaterpølser.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Revy

Spjelkavik Revy & Teaterscene skal også ha et solid tilbud for voksne. Og spesielt er planene om en årlig revy svært levende for initiativtakerne.
 
At flere sterke kapasiteter på området møtte til møtet gjorde at planene ble vitalisert og enda mer aktuelt å få gjennomført.
 
-Det betyr at dere har en revygruppe også?
-Ja. Men vi mangler noen, men vet om en del som skal hales og dras litt i, for å si det slik. For Spjelkavika er ikke et helt blankt punkt på kartet når det kommer til humor og revy. Vi vet hvor de bor, ler initiativtakerne.
 
Plass til flere
-Men her er det plass til flere?
-Ja. Både barn, ungdom og voksne. Og en må ikke tvinges på scenen om en ikke vil. Det er mange roller rundt et teater og revy som må fylles også utenfor scenen, så her er det bare å kaste seg på og melde seg på.
 
Er du nyfiken på Spjelkavik Revy & Teaterscene så kan du titte på siden deres på Facebook. Og vil du bli med så send en e-post til revyteater(a)spjelkavika.no. (Bytt (a) med @ ).