10.000: Sparebanken Møre, her representert ved banksjef Andreas Stensøe Ulvestad (med symbolsjekken) har gitt 10.000 kroner til Lysparken Team Spjelkavika har satt opp i Spjelkavik sentrum. Bidraget, sammen med andre støttespillere med sine bidrag, gjør at Lysparken nå kan stå ut hele julemåneden. 2.søndag i advent blir det også "Lysparkkiosk" med varme sveler, kaffe og brus. Magnus Braute (t.v) i Braute Entertainment sørger for at lysene kommer opp hver dag. På vegne av Team Spjelkavika var nestleder Karoline Blengsli og Torgeir Belsvik på plass for å ta mot pengene. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Svært populær

Sparebanken Møre og andre givere sørget for at den populære Lysparken får stå ut måneden.

 

 


byline pk

6.desember 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | TEAM SPJELKAVIKA: -Dette var det som skulle til. Aldeles fantastisk, sier Torgeir Belsvik i Team Spjelkavika.

Ga 10.000.-
Sammen med nestleder Karoline Blengsli møtte han på vegne av Team Spjelkavika da banksjef i Sparebanken Møre, Andreas Stensøe Ulvestad kom med beviset på at banken la på bordet 10.000 kroner til Lysparken i form av en symbolsjekk.
 
-Aldeles fantastisk. Dette betyr at Lysparken får stå til glede for alle som kommer hit for å ”varme seg” på lysene, forteller han.
 
Påtrykket fra publikum har vært stor for at Lysparken skulle få stå ut desember, i en mørk tid på året, preget av pandemi.
 
Enorm respons
Og responsen uteble ikke. For flere bedrifter, privatpersoner og organisasjoner har gitt sine bidrag. Selskapene Artec Aquia AS og Bra Regnskap AS er to av disse.
 
Når Sparebanken Møre i tillegg kom på banen med 10.000 kroner, og Kommunedelsutvalget for Spjelkavik, Åse og Lerstad med 5.000 kroner, ja da var målet i boks med snaue 21.000 kronene som kom inn til spleiseaksjonen.
 
Lysparken kan dermed stå ut desember. Givergleden har faktisk gjort det realistisk for Team Spjelkavika å få opp en Lyspark også neste år.
(Saken fortsetter under bildet):

LYSGLEDE: -Det er en glede for oss å kunne bidra til lys i en mørk tid. Ikke minst at lys som i normale tider ville blitt brukt i konserter nå kan brukes slik som dette, sier banksjef Andreas Stensøe Ulvestad i Sparebanken Møre.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Lys i mørk tid

Banksjef Andreas Stensøe Ulvestad i Sparebanken Møre er glad for å kunne bidra.
 
-Vi synes det var veldig kjekt å se at det skjer litt i bydelen, for vi merker at folk er litt sultefora, forteller han.
 
-Vi er også veldig opptatt av at en skal kunne bruke uteområdene, spesielt nå når en ikke kan ha store arrangement. Da er det flott å kunne gå og se på fine lys i en ellers mørk tid, forteller banksjefen, som selv bruker området mye.
 
-Det gjør jeg og var her og så Lysparken 1.søndag i advent, og det er flott å se at det kommer folk fra hele byen for å se på Lysparken.
 
-Samtidig er vi veldig glad for at en kan utnytte ressurser på denne måten. For dette er jo lys som Konsertsystemer AS i normale tider uten pandemi leier ut til konsertarrangementer. At en kan være snartenkt som her, og bruke dem til glede for lokalmiljøet synes vi er veldig kjekt, sier han.
(Saken fortsetter under bildet):

POPULÆRT: Lysparken i Spjelkavika har blitt populær langt utenfor byens grenser.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Alle vil se

Og banksjefen har helt rett. Folk strømmer til Lysparken fra fjern og nær.
 
Team Spjelkavika og Spjelkavika.no får henvendelser langt utenfor kommunen, og da fra folk som vil komme til Spjelkavika og se det som nesten har blitt en attraksjon i mørket.
 
-Dette betyr at vi er i mål med Lysparken som nå kan stå ut måneden, men samtidig vil vi jo gjerne at folk støtter videre enten på spleisen, eller direkte til Team Spjelkavika på vipps #603043, både med tanke på videreføring neste år, og andre aktiviteter vi har på planen, sier nestleder i Team Spjelkavika, Karoline Blengsli.
 
2.SØNDAG I ADVENT FRA 16.00 BLIR DET LYSKIOSK I LYSPARKEN!
 
Nye aktiviteter
Også 2.søndag i advent har Team Spjelkavika planlagt aktiviteter.
 
-Ja, da kommer vi med en pop-up kiosk som selger nylaga sveler, varm drikke og brus. Kanskje blir det en konkurranse for de minste også. Men det vil skje når mørket kommer, sånn rundt 16.00. For det er jo da Lysparken skal oppleves, sier hun.
 
-Har dere andre aktiviteter på tapetet?
 
-Jo, absolutt. Vi liker å gjøre små stunt og pop-up, og da gjerne på kort varsel, slik som aksjonen nå 2.søndag i advent. Men også i romjula har vi planer om noe for hele familien. Da legger vi opp til en romjulsquiz, litt lik den vi hadde i påska, avslører hun.
(Saken fortsetter under bildet):

LYSMESTEREN: Hver ettermiddag og sene kvelden sørger Magnus Braute for at lysene i Lysparken kommer på plass, og at de tas ned.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Montøren

Nå skal altså Lysparken stå til ut måneden og settes på rundt mørkets frambrudd, og slukkes rundt midnatt i helgene og rundt klokken 23.00 i hverdagene.
 
-Det er fordi kulden og været kan gi kondens, samt at vi vil unngå tyveri og hærverk, forteller Magnus Braute i Braute Entertainment.
 
Det er han som på oppdrag fra Team Spjelkavika daglig tar opp- og nedmonteringen av lysene som leies svært rimelig hos Konsertsystemer AS.