GENERALPRØVE: Vi besøkte Pinsekirka Filadelfia under generalprøven, og fikk en liten smakebit og prat med prosjektleder Mirjam Boge. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG og PER KRISTIAN OLSEN / spjelkavika.


Nedskalert

Denne helgen er det Julenatt i Pinsekirka, men noe nedskalert.

 


byline friwal

byline pk

11.desember 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | JULENATT: -Vi har en ny vri på intro og avslutningen, og tilpasset det litt til koronasituasjonen, sier prosjektleder Mirjam Boge i Pinsekirka Filadelfia.

Nedskalert
Det betyr ganske enkelt færre folk i salen, og skuespillere på scenen.
 
-Vi har endret og tilpasset noen av scenene i stykket, det var vi nødt til.
Men vi har jo fastskrudde seter i kirka, noe som gjør at vi kan få inn flere enn om vi hadde hatt løse stoler, sier hun til Spjelkavika.no.
 
-Vi skal ha totalt sju forestillinger. På fredagen, som er fullbooket med skoleklasser og en barnehage, bruker vi normalt å ha 1.300 barn her, i år blir det i overkant av 500.
Lørdag og søndag klokka 16.00 og 18.30. kan hvem som helst forsøke å få seg billett på checkin.no, forteller hun.
 
-Det er mange som ikke får komme, spesielt skoleklasser, men nå blir stykket streamet. Det gjør at flere får det med seg.
 
60 i sving
Julenatt er et stort løft for en lokal menighet som Pinsekirken, det er mange som skal i sving når en skal både øve, lage kostymer, bespises og framføre.
 
-45 personer er på eller bak scenen under prosjektet, og med alle som lager mat og gjør andre ting er vi opp mot 60 personer. Det er omtrent en halvering av det vi har normalt.
Julenatt er jo blitt en tradisjon mange vil ha med seg dette, også blant skuespillere.
 
Også selve handlingen har et visst preg av pandemiforståelse over seg, for i stykket har en vært inne i stua til familien i stykket, men ikke i år.
Bjørg, naboen til familien er ei jente som bor alene uten så mange venner. I stedet for å gå på besøk må samtalene med familien gå på Facetime, nå når en ikke kan samle så mange.
(Saken fortsetter under bildet):

JULESTEMNING: Julestemningen får du allerede utenfor Pinsekirka Filadelfia.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Ensomhet

-Mange kjenner på ensomheten. En kan ikke møtes som før, og en kan ikke klemme. Det føler vi også på her i mennigheten, sier Mirjam Boge.
 
-Vi har jo fulgt situasjonen nøye, og diskutert hva vi skulle gjøre med Julenatt, spesielt nå i høst når det ble rødt både her og der, men her i Ålesund har det egentlig vært ganske rolig i forhold til smittetall og slikt. Derfor har vi bare kjent at vi kjører på
 
Men den to tusen år gamle fortellingen om Jesus som ble født i en stall er selvfølgelig ikke endret. Den ligger i bunnen, og vi møter gjeterne, Josef, Maria, Jesusbarnet, de tre vise menn, Herodes og alle englene. Akkurat slik vi kjenner fortellingen.
 
Regien er det Ingrid Rødset som har. En jobb hun har på andre året.
 

JESUSBARNET: Jesusbarnet har hovedrollen også i årets Julenatt.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no