FULL LAAVFEST: På låvebrua møter Spjelkavika.no seks festivalsjefer som er mer enn klar for moro og fest 14.august. (f.v) Kai Kvalsund, Sebastian Harang, Terje Pedersen, Hans Harang, Inger Johanne Langeland og Kristianne Langeland. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Etterlengtet festival

Musikk, leik, moro, romantikk og sensommer. 14.august blir det Laavfest.


byline friwal

12.mai 2021baronen pageann

 

Spjelkavika.no | LAAVFEST:  Det er på Nedregaarden i Spjelkavika det skal skje 14.august. Et lite golfslag sør for Moa er festivalarrangørene i ferd med å fylle opp programmet for dagen med mye moro.

For alle
-Det blir en todelt festival der vi på dagtid har en familiefestival for store og små, og en konsertdel for voksne på kvelden, forteller Kai Kvalsund, en av de seks festivalsjefene som møter Spjelkavika.no ved låven.
 
Kai er ansvarlig for booking, artister og det som skal skje på scenen.
 
-Det begynte egentlig med en idé om en happening på marka nedenfor låven, så ble det til at vi kjører en festival, og området gir et naturlig amfi ned til scenen nedenfor, sier han.
 
Godt team
Det er golf de fleste kanskje først og fremst assosierer med de naturskjønne områdene Nedregaarden består av. Men i låven utøves det i aller høyeste grad også kultur.
 
-Der øver det hele tre band, så de kjenner til den musikalske biten. Det er i det hele tatt en flott gjeng i teamet. Alle kan sine ting som kommer godt med når vi skal arrangere festival, sier Inger Johanne Langeland, som er grunneier og primus motor.
(Saken fortsetter under bildet):

EGNET STED:  Hans, Inger Johanne, Terje, Kai, Sebastian og Kristianne har satt seg på låvebrua. I bakgrunnen liger marka som skal huse Laavfest, i et naturlig amfi.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Familiefest

Med på laget har hun også datteren Kristianne. Hun har fått ansvaret for alt barna skal kose seg med på dagtid under Laavfest.
 
-Vi skal ha forskjellige aktiviteter og leker for barna på dagtid når Laavfest er en familiefestival. Barn går også gratis, sier Kristianne.
 
-På kveldstid er det konserter for voksne med 15 års aldersgrense, legger hun til.
 
Med på laget er også Terje Pedersen og er mannen som skal lyssette området og sørge for strøm.
Hans Harang og sønnen Sebastian er de to siste i teamet. Hans står som garantist for reisverk og rigg, sønnen Sebastian skal ta seg av artistene som kommer til Laavfest for å underholde.
(Saken fortsetter under bildet):

MASTER OF CEREMONY: André Ulveseter, her i aksjon på Teaterfabrikken, skal være konferansier på Laavfest.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Artistslipp

Og på det punktet holder gjengen noen av kortene tett til brystet, for ikke alle artistene er sluppet så langt.
 
-Vi vil slippe nyhetene om artister litt etter litt framover, så folk må følge med på siden vår på Facebook. Der legger vi ut nyhetene etter hvert, sier Kai.
 
Noe er i alle fall offentlig allerede. Blant annet at jobben som konferansier er gitt til komiker André Ulveseter, eller ”Master of Ceremony”, som de kaller ham på egen facebookside.
 
Laavfest setter fokus på unge lokale artister på dagtid, og lokale etablerte artister på kveldstid.
 
Gruppa Eric & The Horsemen er klar for Nedregaarden. Det samme er Neon Ion, som er Natalie Sandtorvs electropop-ekstravaganza prosjekt, som det heter på sidene til Laavfest.
 
1.juni
1.juni starter billettsalget på Tikkio, og på samme plass kan en få kjøpt de kule hettegenserne gjengen har fått produsert.
 
-Det kommer t-skjorte for salg også, så det er bare å klikke seg inn, sier Inger Johanne, som er overveldet av responsen.
 
-Den har vært enorm. Det er tydelig at noe slikt har vært et savn her i vårt område. Og festivalområdet vårt ligger svært sentralt i forhold til det meste.
Med oss på laget har vi Sparebanken Møre som hovedsponsor, i tillegg til Slamsug og Vektertjenesten. Og golfklubben er med på laget, sier Inger Johanne.
 
-Vi har poppet opp med ideer, og gode ideer må jo gjennomføres. Det gjør vi nå, legger hun til.