HAGEGLAD: Lill Rustad er leder i hagelaget og det er hjemme hos henne hagemarkedet finner sted på lørdag. Selv er Lill lidenskapelig opptatt av hage og vekster, og det bærer eiendommen preg av. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Planter og blomster

Leder Lill Rustad i hagelaget inviterer til hagemarked i egen hage.


byline friwal

17.juni 2021baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: -Hit kommer det privatpersoner som dyrker planter og blomster, og som skal selge det de dyrker, sier Lill Rustad, leder i Ålesund og omegn hagelag.

Kunnskap
Lill har selv sin oase på gården sin på Emblem, og det er her hagelaget arrangerer hagemarkedet kommende lørdag, 19.juni.
 
-Vi begynner klokken 11.00 og holder på til 15.00, og alle er velkommen til å ta en tur. For her blir det samlet mye kunnskap på en plass denne dagen, sier hun.
 
Noen av de som dyrker planter og blomster har et overskudd av vekster de gjerne selger til andre. Og felles for dem alle er lidenskapen til vekstene og hage.
 
Plantehygge
-En må jo ikke kjøpe noe. Det er lov å komme og se og kanskje stille spørsmål.
De som selger gir ti prosent av fortjenesten til hagelaget, forteller hun.
 
-Det kommer også besøk fra Lokal Mat på Sjøholt, og fra frøbiblioteket i Ålesund, sier hun.
 
Og når hagefolket samles til marked, ja da hører det mer til.
(Saken fortsetter under bildet):

HAGEMARKED: Her, i hagen til Lill blir det hagemarked lørdag 19.juni.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Stas å møtes

-Kake og kaffe. Det vil vi selvfølgelig selge på hagemarkedet. Og vi håper jo på fint vær slik at det blir noen flotte timer her oppe.
Dette er jo også det første arrangementet Ålesund og omegn hagelag arrangerer siden pandemien kom, og vi tar smittevernet på alvor, sier Lill.
 
-Folk synes jo det er stas å endelig kunne møtes litt igjen, så da er det bare å finne fram til Markstien 55 på Emblem, forteller Lill.
 
-Da kjører en opp mot barneskolen og indrettsparken her på Emblem.
Det er mye arbeid med ny skole på området, så det er litt omkjøring på provisoriske veier, men en skal altså følge veien forbi idrettsparken, helt til en ser opp til oss på venstre side, sier Lille og ønsker alle hjertelig velkommen.