MY BAGDADDY:   Terje Sporsem har levert musikalsk homo-humor mot IS-lederen etter terroren mot nattklubben Pulse i Orlando. Ålesundskomikeren sier at humor er viktig for å ufarliggjøre ekstremisme og terror. Video: TERJE SPORSEM


Tuller med IS-lederen

Bruker homo-humor mot IS-leder al-Bahgdadi.

SE VIDEO OVER.

 


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                             1.august.2016


naf 480page

Spjelkavika.no | KULTUR: Massakren der 49 mennesker ble skutt og drept i nattklubben Pulse i Orlando Florida 12.mai har fått komiker Terje Sporsem fra Ålesund til å lage musikkvideo.

facebookknapp

 

Homo-humor

Nattklubben for homofile var et bevisst mål for terroristen Omar Mateen, og terrorgruppa IS tok raskt på seg ansvaret for ugjerningen.

 

Og hva var da mer naturlig for Terje Sporsem enn å ”forelske” seg i IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi, i en video med sterke homofile undertoner?

 

Med kroppen innsmurt i babyolje og romantikk i luften kurtiserer Sporsem ”My Bagdaddy”, som er tittelen på videoen.

 

Reagerte på terror

Det var VG som først omtalte videoen til Sporsem, og til avisa sier han at han etter terroren i Orlando ville protestere mot de som ønsker å drepe noen bare fordi de er homofile.

 

-Jeg har mange homofile venner som ble redde, lei seg og som begynte å tvile på ting etter det som skjedde. Jeg reagerte veldig på det.

 

- Som komiker følte jeg da at den beste måten å reagere på var med humor, sier han til avisen.

Terje Sporsem ser at radikalisering og fundamentalisme er et økende problem, og at humor er et viktig våpen mot tendensene.

 

(Saken fortsetter under bildet):

sporsem page

MOT FRYKT:  Terje Sporsem ser frykten IS og terrorister ønsker å skape. Hans våpen er en musikkvideo der han "forelsker seg" i IS-lederen al-Bhagdadi, eller "My Bagdaddy", som Sporsem kaller ham i videoen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

 

Humor viktig

-Jeg tror humor er viktig fordi det er med på å ufarliggjøre det som skremmer oss, sier han.

Ekstremister og islamister elsker å skape frykt, spesielt mot de som går mot dem. Men det blåser Terje en lang marsj i.

 

-Om noen med litt radikale religiøse meninger får behov for å lete opp en skalla komiker fra Vestlandet, så er det bare å slå på tråden. Jeg står i telefonkatalogen som Dagfinn Lyngbø, sier han spøkefullt.

 

Komikerkollega Ørjan Burøre er også med på videoen, iført BDSM-leketøy og hette.

-Jeg blir med på alt Terje spør meg om. Det er på tide med noe humor rundt temaet,sier han.