zorba page

LIVE EACH DAY!:   Når cirkusdirektør Ronja Gujord i Cirkus Zorba kommer til Spjelkavika så er det en helt spesiell cirkusforestilling publikum får presentert. Video: CIRKUS ZORBA


Det hele starter med en ensom gutt

 

Cirkus Zorbas direktør, Ronja Gujord har tenkt nytt med årets forestilling - Søndag og mandag er de i Spjelkavika.byline pk                       25.august.2016


naf 480page

Spjelkavika.no | KULTUR: Søndag 28, og mandag 29.august besøker landets minste cirkus Spjelkavika på cirkustomta ved Herdbana.

 

facebookknapp

 

Og det er en helt ny og spesiell forestilling for cirkus å være cirkusdirektør Ronja Gujord presenterer. Cirkuset som har sin base i Kristiansund vil ha begge sine forestillinger klokken 18.00.

 

Lever for cirkus

- Vi gleder oss til å spille i Ålesund og kan love spenning, moro og fartsfylt akrobatikk av høyeste kvalitet, sier direktør Ronja Gujord i Cirkus Zorba.

 

26-åringen fra Kristiansund har levd og åndet for cirkus hele livet. Hennes far, Thor Gujord, startet Cirkus Zorba i 1992.

 

De siste årene har Ronja vært direktør. Etter to års opphold, hvor Ronja har rukket å gifte seg og bli mor, er hun nå ute på turné med en stab på 25 personer.

 

 

Distriktenes cirkus

- Helt fra starten var det viktig for oss å besøke små steder som ellers ikke får besøk av cirkus. Dette er blitt en hjertesak for meg. Vi ønsker å gi folk som bor i distrikts-Norge en cirkusopplevelse helt utenom det vanlige, sier Ronja Gujord.

 

Hun ønsker også å gå nye veier og blåse nytt liv i en eldgammel tradisjon. Derfor har hun hentet elementer fra både teater og dans, og har ved hjelp av en av landets beste koreografer, bygd opp forestillingen som et cirkusteater.

 

(Saken fortsetter under bildet):

ronja page

LEVER OG ÅNDER FOR CIRKUS:  Cirkusdirektør Ronja Gujord har tatt opp arven etter sin far, og hun lever og ånder for cirkuslivet. Nå har hun satt sammen en helt spesiell forestilling.
Foto: CIRKUS ZORBA


 

Ensom gutt

- Forestillingen er bygd opp rundt historien om en ung gutt som har mistet alt håp for framtida og som føler seg utenfor og alene. Hans største drøm er å finne en verden hvor han passer inn, og en verden hvor han får utmerket seg uten å møte fordommer, forteller Ronja.

 

Fortellingen om gutten binder forestillingen sammen, og gjør at det ikke blir noen dødpunkter mellom de forskjellige numrene.

 

- Vi var avhengige av å finne artister som var villige til å tilpasse seg et slikt konsept, og vi er veldig godt fornøyd med våre artister. De representerer en ny generasjon cirkusartister, sier Ronja Gujord.

 

Blant artistene finner vi en av Finlands beste linedansere, prisvinnende akrobater fra cirkusfestialen i Riga, svimlende luftartister i trapes, aerial ring og tissue, slangemennesker, hula-hoops, hunder, fugler, sjarmerende geiter og den russiske Orlov-traveren Kapral i elegant dressur.

 

«Live each day!»

 

- Årets forestilling har fått navnet «Live each day» - lev hver dag – og tar publikum inn i en verden der alt er mulig. En verden der tanker utfordrer meninger og hvor drømmer blir til virkelighet.

- Det er en forestilling om håp, mot og aksept, sier Ronja Gujord, som ønsker barn, ungdom og voksen velkommen til en cirkusopplevelse helt utenom det vanlige.