GARDEN I GEIRANGER:   Her kan du se video fra H.M.K Gardes 3.gardekompani ha oppvisning i Geiranger i 2014. Video: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Garden til Herdbana

Er du glad i Kongens Garde så sett av 20.juni. Da arrangerer Åse Skolekorps gardeoppvisning med besøk fra 3.gardekompani.

 

SE VIDEO OVER.

 


byline friwal                                31. mai. 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR:  Hans Majestet Kongens Gardes 3.gardekompani kommer til Herdbana 20.juni.

 

facebookknapp

 

Åse Skolekorps

Det er Åse Skolekorps som har fått gleden av å kunne invitere til et par minnerike timer med 3.gardekompani. Og det helt gratis for publikum.

 

3.gardekompani

Selve Hans Majestet Kongens Garde består av rundt 1.200 soldater, men mest berømt er nok 3.gardekompani som består av rundt 130 musikkgardister og drillgardister.

I perioden april til september deltar de på statsbesøk, millitære tatooer i inn- og utland, vaktparader i Oslo og reiser for å opptre.


 

SE VIDEO: Hva skjer når en gardist mister hatten?

SE GARDISTENS HATTETRØBBEL

gardehatt

 


God plass

Og den 20.juni er det altså vi i Ålesund som får besøk av det som er betegnet som ett av verdens beste musikk- og drillkompani.

Inngangen til stedet for oppvisningen åpner klokken 15.00. Selve arrangementet starter klokken. 16.00. og varer et par timer.

 

-Vi åpner dørene klokken 15.00 for de som vil komme i god tid, kjøpe noe i kioskene og kose seg. Men selve arrangementet begynner klokken 16.00, forteller Arnold Rørstad i Åse Skolekorps til spjelkavika.no.

 

Korpsjubileum

-Åse Skolekorps er 45 år i år, og det er bakgrunnen for arrangementet som på en måte er en gave fra oss, forteller Rørstad, og det er en selvfølge at Åse Skolekorps også skal vise seg fram.

 

-Ja, vi åpner hele showet med innmarsj. Deretter spiller Gardens musikktropp konsert. Så blir det et pauseinnslag før Gardens musikk- og drilltropp har oppvisning, sier Rørstad som selv har en sønn i Gardens drilltropp.

-Ja, Haakon er med i drilltroppen, og på 17.mai var han en av de som kastet gevær. Nå håper vi på bra vær, for Garden tar ut akkurat denne kastingen om det blir vått, forteller han.

 

Åse Skolekorps er stiftet i 1972, og feirer sitt 45-årsjubileum med festkonsert i Borgundhallen 10.juni. Og i sommer blir det korpstur til Bornholm.