sommersamling page

ASRRANGØRER:   Sommersamlingen vil absolutt sette sitt preg på Spjelkavika i morgen 2.pinsedag. Da arrangerer Spjelkavik Skolekorps Sommersamlingen 2017 og får 16 korps på besøk. De skal marsjere gjennom Spjelkavika til ungdomsskolen der det er innmarsj og konsert. Og det er også en konkurranse dem i mellom. Og to år på rad har nettopp Spjelkavik Skolekorps vunnet vandretrofeet som dirigent Cornelia Myhre her holder opp framfor et stolt korps etter Sommersamlingen i Solevågen i fjor. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


16 korps til fest i Spjelkavika

I morgen vil du høre marsjer og korpsmusikk når 16 korps kommer til Spjelkavika.


byline pk                       4. juni. 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: Nøyaktig ti år etter at Spjelkavik Skolekorps arrangerte Sommersamlingen sist, så gjør de det igjen i morgen 2. pinsedag.

facebookknapp

 

Alt er klart

Korpset med snaut 50 korpsmedlemmer har i lang tid arbeidet fram mot denne ene dagen. En hel liten armada foreldre har i lang tid jobbet intens for å lage en så fin Sommersamling for de 16 korpsene fra regionen som mulig.

 

I bresjen for armadaen har korpsets lederduo, Karoline Blengsli og Fridgeir Walderhaug stått, nå kan de konstatere at morgendagens arrangement i alle fall er ferdig planlagt og tilrettelagt.


(Saken fortsetter under bildet):

sommersamling page2

ALT KLART:  Fridgeir Walderhaug  og Karoline Blengsli er ledere for henholdsvis korpskomite og korpsstyre i Spjelkavik Skolekorps. -Nå er alt klart for fest, takket være en liten armada korpsforeldre som har stått på og planlagt i mange uker, sier de to.
Foto: PRIVAT 17.MAI-SELFIE


-Gleder du deg til Sommersamlingen Karoline?

-Akkurat nå vil jeg si at jeg gleder meg mye til tirsdag, men joda. Klart jeg gleder meg, og jeg gleder meg mye, forteller styrelederen i korpset til spjelkavika.no.

 

Karoline og ”Friggen” har alt på papiret. Nå skal det gjennomføres. Og det betyr en skikkelig utfordring ettersom 16 korps skal marsjere fra fire forskjellige startpunkt i Spjelkavika.

 

Spiller gjennom Vika

-Fire og fire skal de marsjere og spille gjennom bydelen.

 

Ei gruppe starter ved vaskeriet i Fremmerholen, en ved skoletannklinikken ved Daaskogen, ei gruppe går fra Remvika og ei fra Holssletta. Målet for alle er festplassen ved Spjelkavik ungdomsskole, sier Karoline som i dag har fått bekreftet det hun visste fra før.

 

At Spjelkavik Skolekorps har dedikerte og svært dyktige foreldre som stiller opp og tar ansvar.

 

Dyktige foreldre

-De har ikke bare jobba i komiteer i flere uker, ja måneder. I dag har de også rigga til hele Spjelkavikhallen med kafé og konsertoppsett. Nå skal alt være klappet og klart til vårens vakreste eventyr.

 

-Hva kan publikum forvente seg?

-Mye flott musikk. Og ikke minst fin marsjering og drilling, sier Karoline Blengsli.

 

Klokken 10.00 starter korpsene fra sine punkter med å spille nasjonalsangen. Deretter går de mot Spjelkavik ungdomsskole der de blir sendt inn ett og ett korps på selve defileringsplassen, behørig presentert.


(Saken fortsetter under bildet):

sommersamling astrid

ASTRID:  Når korpsene marsjerer inn på festplassen ved ungdomsskolen er det Astrid Overaa som vil ta imot dem på sitt helt spesielle vis.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Astrid Overaa

Fjorten skolekorps og to voksenkorps deltar i innmarsjen, før Astrid Overaa tar over og ønsker velkommen på sitt spesielle vis.

 

-Etter innmarsjeringen er det konsert inne i Spjelkavikhallen. Der vil de fjorten skolekorpsene bli introdusert. Og nytt av året er at alle er invitert til å bli introdusert med sin egen video på storskjermene i hallen.

 

-Korpsene spiller sine musikkstykker, og deretter vil dommerne kåre en vinner der flere kriterier er med, også innmarsjeringen. Det blir også en kåring for beste videopresentasjon, forteller hun.

 

Klar for fest

Spjelkavika er klar for å ta mot over 700 musikere og drillere. Trafikkvaktene er klar, og det samme er alle som skal betjene gjestene med kaker, kaffe, pizza, pølser, chips, sukkerspinn, i tillegg til salg av ”katta i sekken” lodd.

Korpsenes egen festdag der de inviterer alle som ønsker det å delta.

 

-Og så er det slik at for første gang skal Sommersamlingen streames direkte på nett-TV via spjelkavika.no. Spjelkavika Mediesmie står klar, så vi håper det blir bra.

(Her vil du kunne se TV-streamen når Sommersamlingen starter).

 

-Alle er klar?

-Ja, så klar som vi kan bli. Og heldigvis har vi ikke bare dedikerte korpsforeldre, men også korpsveteraner som har vært med i Spjelkavik Skolekorps tidligere. De har også vært med å bake kaker, og flere av dem blir med på andre oppgaver, forteller hun.