spvalg 06

EGNE STRENGER:   Marit Krogsæter er 3.kandidat til Senterpartiets liste i Møre og Romsdal. Hun kan faktisk få plass om partiet holder stand, og i tillegg får utjamningsmandater. Marit er datter til Haramordfører Vebjørn Haram, og partileder Trygve Slagsvold Vedum er klar på at Haram og Krogsæter må få spille på egne strenger og bestemme om de vil slås sammen med nye Ålesund. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Vil bevare og styrke HV

Sp mener de er garantisten for å bevare HV11.

 

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN.

 


byline friwal                                25. juli. 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | VALG 2017:  -Det har vi vært klar på hele tiden. Et mer teknologisk forsvar demmer ikke opp for behovet vi har for lokalkjente folk som i Heimevernet, sa partilederen til spjelkavika.no da hans og partiets valgkampturné kom til Spjelkavika.

facebookknapp

Valgkampturné

Partilederen har brukt sommeren til å reise langs landet i en egen valgkampbuss, og turen, som startet i Finnamark, endte mandag opp i Møre og Romsdal. Sist på dagsetappen var Spjelkavika og standen på Amfi Moa.

Med stor stand, musikk og en armada grønnkledde partifeller, med ordførere og listekandidater i front satte Senterpartiet preg på torget ved Amfi Moa nord. Partiet serverte suppe uten valgflesk (?), og fra bordet kunne velgerne forsyne seg av grønne agurker og røde cherrytomater og jordbær. Riktig så rødgrønt på en flott sommerdag.

Partilederen var den ivrigste på å servere kaffe til både forbipasserende og andre som hadde fått ferten i valgkamp og sirkus. Han serverte med løfte om nytt fengsel, bevaring av HV11, og selvbestemmelse i kommunereformen.

 

HV er viktig

HV11 engasjerer lokalt, og Slagsvold Vedum vil reversere deler av regjeringens politikk på området.

-Det er synd at regjeringen har fått vedtatt å legge ned Sjøheimevernet. Vi har en lang kyst og trenger den beredskapen. Det skjer hele tiden noe langs kysten vår. Derfor mener vi at denne beredskapen er viktig, sier partilederen.

Jenny Klinge, partiets toppkandidat fra Møre og Romsdal er hjertens enig.

-Landet vårt består av fjell og fjorder, kriker og kroker. Der må vi ha lokalkjente folk i alle disse krikene og krokene. HV11 er vi veldig opptatt av skal bestå. Vi må ha en områdestruktur med lokal ledelse, derfor blir det helt feil å legge ned Setnesmoen.


(Saken fortsetter under bildet):

spvalg 13

HV ER VIKTIG:  Senterpartiets 1.kandidat Jenny Kling og partileder Trygve Slagsvold Vedum mener HV må styrkes, ikke legges ned.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

Må få med Ap

-Men nå er det slik at selv om Sp ligger godt an i startgropa, så må dere ha med dere Arbeiderpartiet på dette?

-Ja, det må vi, og det har vi stor tro på. For de vet at dette er et viktig område for oss. Arbeiderpartiet vil redusere, og der mener jeg de er helt på bærtur. Vi er mot reduksjonen til 37.000 og mener HV bør styrkes til en bemanning på 50.000 soldater, sier Klinge.

 

1, 2 eller 3 mandater?

Senterpartiet har fått teften på to mandater fra Møre og Romsdal, et mulig scenario om de gode galluptallene holder helt inn.

 

-Vi ser nå at Geir (Geir Inge Lien, partiets 2.kandidat.journ anm.) kan ha store muligheter til å komme på Stortinget. Og ikke bare det. Om vi får utjamningsmandatet er det slett ikke umulig at også Marit Krogsæter får plass, sier Klinge, som sover godt om natta om de stjeler et mandat fra Høyre eller Frp.

-Ja, det ville bare vært storartet.

-Eller et utjamningsmandat fra for eksempel Venstre?

-Ja, også det ville ha vært storartet.


(Saken fortsetter under bildet):

spvalg 02

SELVBESTEMMELSE:  Haram-ordfører Vebjørn Krogsæter får servert brødskiver av parlileder Slagsvold Vedum, men partilederen vil også servere ordføreren selvbestemmelse i kommunereformen.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Haram må få bestemme

Marit Krogsæter, som er ungdommens kandidat i partiet bekler 3.palssen, og bidro selvfølgelig med appell og et vakkert innslag med fiolinen. Hun er datter av Haram-ordfører Vebjørn Krogsæter, en ordfører som kjemper en hard kamp mot regjeringens vedtak om å slå samme Haram med resten av nye Ålesund.

-Med oss i regjering vil Vebjørn og Haram selv få bestemme, sier Slagsvold Vedum.

 

Klinge mener engasjementet er stort.

-Det var ikke så stor valgdeltagelse. Hva er ”følerne” dine om hva Haram vil gjøre?

-Nå har jeg ikke så veldig mange følere der, men de jeg har snakket med er til gjengjeld veldig engasjerte mot sammenslåingen.

-Slagsvold Vedum, hvor har regjeringens kommunereform slått feil etter din mening?

-Det er en reform som har blitt ekstremt dyr. Og den er svært byråkratisk. Dette er noe folk må få bestemme selv, sier partilederen, før han med sin kjente latter inviterer stadig flere potensielle velgere til suppe, cherrytomater og en kopp kaffe.

Valgkampen har for alvor kommet til Ålesund.

 

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA SENTERPARTIET

spvalg_01
spvalg_02
spvalg_03
spvalg_04
spvalg_05
spvalg_06
spvalg_07
spvalg_08
spvalg_09
spvalg_10
spvalg_11
spvalg_12
spvalg_13
01/13 
start stop bwd fwd

BILDENE:   Her kan du se bildene fra Senterpartiets valgkamp på Amfi Moa. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/ Spjelkavika.no