allianseremisbruk page

FALSK OPPFORDRING:   Idrettskjendisene Nina Løseth, Kjetil Jansrud og Petter Northug er misbrukt i valgreklame for det ytterliggående partiet Alliansen. I reklamen framstår de som støttespillere til partiet, og med oppfordring om å stemme på Alliansen. Faksimile: Dagbladet


-Må fjernes med en gang!

Løseth og Northug klar i talen etter at bildene av dem ble brukt i valgreklame for partiet Alliansen.byline friwal                                8. august 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: 

Alpinist Nina Løseth fra Spjelkavika er en av flere kjendiser som er brukt i reklame for partiet Alliansen.

facebookknapp

 

Misbruk

Det er Dagbladet som først omtaler saken. Og ovenfor avisen reagerer idrettskjendisene sterkt på bruken, det inkluderer også Løseth.

I annonsene for det ytterliggående partiet, stiftet av landets største Trump-tilhenger, Hans Lysglimt Johansen blir Lina Løseth, Kjetil Jansrud og Petter Northug brukt av det som anses som partiets ungdomsparti, Allianseungdommen.

De tre idrettsstjernene framstår som om de oppfordrer velgerne til å gi sin stemme til Alliansen.

 

Høyreekstremt

Landets yngste parti står langt ute på høyresiden i norsk politikk, og det ble nylig kjent at partiet har meningsfeller og støttespillere i den nynazistiske bevegelsen ”Den nordiske motstandsbevegelsen”. Også det gjort kjent gjennom Dagbladets reportasje.

I juli foretok ”Den nordiske motstandsbevegelsen” en ulovlig marsj gjennom Kristiansand.

I Møre og Romsdal stiller partiet med Bjørn Christian Rødal på topp. Med på listen er også Kasper Johan Birkeland, en kjent aktivist i blant annet Pegida og den ytterliggående organisasjonen NDL-Norwegian Defence League hvor han også har vært styremedlem.


(Saken fortsetter under bildet):

max kaspar page

PÅ LISTA:  Kasper Birkeland (t.h) er kjent for sine ekstreme meninger om fremmedkulturelle. Han står på listen til Alliansen i Møre og Romsdal. Birkeland har tidligere vært med i Vidar Kleppes parti Demokratene, og styremedlem i Norwegian Defense League. Her er han i samtale med Max Hermansen under et arrangement for den innvandringsfientlige organisasjonen Pegida, i 2015. 
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Antisemittisk

Alliansen som parti er ikke bare et innvandringsfiendtlig parti. De trekker åpent fram antisemittiske konspirative ideer og framstår som jødefiendtlige.

Partiets leder, Lysglimt Johansen går ikke av veien for å hevde at vi har en ”jødelobby” i Norge som har uinnskrenket politisk makt.

Han omtaler også afrikanere konsekvent som ”Negre”.

-Baktanken var å hylle idrettsutøverne, sier ungdomsorganisasjonens leder, Erik Dahl til Dagbladet om bildebruken.

Partieier Lysglimt-Johansen er imidlertid av den oppfatning at bruken er lovlig.

 

-Må fjernes

Nina Løseth på sin side er klar i talen om bruken.

-Det ble ikke tatt i en sånn sammenheng, og det må fjernes med en gang, sier hun til avisen.

 

Bildet er tatt i forbindelse med en reklamekampanje for klesmerket Dale, og det er i følge avisen Dale som har rettighetene til bildet partiet har brukt.

Via sin manager, Are Sørum Langås omtaler Petter Northug bruken av bildet der han stirrer på ”Alliansens velgere” som et grovt overtramp som vil få følger umiddelbart.

Etter reaksjonene har ungdomspartiet nå slettet bildene av Northug, Løseth og Jansrud.