fjelltur page

BIL PÅ VIDDA:   -De kom seg en snau kilometer inn på fjellet. Da sa det stopp, forteller tråkkebilsjåfør Glenn Struck om de to unge mennene i en firehjulstrekker. Foto: TIPSER og Google Map.


Fjols til fjells i bil

To unge menn forlot bilen midt inne på fjellet. Måtte taues løs med tråkkemaskin dagen etter.

 

 

 


byline friwal                                26.mars 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Det var lørdag morgen 17.mars flere turgåere ble møtt av noe svært uvant midt i den fint preparerte skiløypa på toppen av Spjelkavikfjellet.

 

facebookknapp

 

Kjørte opp

For der, på høyde med Høgkubben, rundt en kilometer i kjøreavstand fra toppbasen til turheisa, sto det en mørk personbil forlatt.

Bilen, som har trekk på alle fire hjulene kom seg opp turløypa innover fjellet fra parkeringsplassen nede ved Turheisa.

 

Men det var ikke målet for de to unge sjåførene, for de fortsatte turen oppover og ut til toppen av turheisa.

Nå fikk de blod på tann og fortsatt den spinnville fjellturen innover fjellet i retning Bigtonhytta.

 

Sto bom fast

Så langt kom de imidlertid ikke.

-Nei, det sa stopp. Så lenge de kjørte der det er mindre snø så klarte de å komme seg fram. Men like nord for Høgkubben er det steder der det fokker seg til med snø, og på det aktuelle stedet er det rundt en meter med snø. Da går en bil gjennom nesten uansett, sier Glenn Struck til spjelkavika.no.

 

Det er han som flere ganger i uka er oppe med tråkkemaskina for å lage de flotte skiløypene inn over fjellet, og det var han som måtte opp og taue bilen løs.

-De to karene hadde kjørt opp sent fredagskvelden, men når de satte seg fast valgte de å ta beina fatt og gå ned fra fjellet. Bilen ble stående til jeg ble oppringt lørdag morgen, sier Struck


(Saken fortsetter under bildet):

struck

REDDET NED:  Tråkkemaskinsjåfør Glenn Struck fikk med seg eieren av bilen opp på fjellet, og fikk den ned.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Lånte bort bilen

Nettavisen spjelkavika.no har vært i kontakt med eieren av bilen, men han ønsker ikke å uttale seg om saken ettersom han hadde lånt ut bilen til to kamerater. Selv var han ikke med på den hasardiøse kjøreturen innover fjellet.

 

Glenn Struck fikk imidlertid med seg eieren av bilen opp på fjellet.

 

-Dere fikk den hel ned?

-Ja. Vi måtte trekke den bak et stykke, til vi fikk snudd den på en bergknaus uten snø. Deretter kjørte jeg foran ned turløypa et godt stykke. Snødekket begynner allerede på høyde med toppen av hoppbakkene, sier Struck.


(Saken fortsetter under bildet):

skispor01

NYE LØYPER:  Det er nydelige forhold på Spjelkavikfjellet. Glenn Struck har sørget for over ei mil med nypreparerte skiløyper.
Foto: GLENN STRUCK


Ødela løypene

-De fine løypene dine var vel rimelig ødelagt av bilen?

-Jo, den satt absolutt sitt preg på løypa, så den måtte jeg reparere. Nå er det over ei mil med flotte løyper folk kan benytte seg av.

 

-Uten fare for å bli påkjørt?

-Forhåpentligvis. Karene i bilen vil nok tenke seg om to ganger før de gjør noe slikt igjen, for det ble langt fra noen billig affære, sier han.