batfestivalen2

VM-FINALE:   Erik Valderhaug i Lydkjelleren og Geir Østensen i Båtfestivalen lover trøkk på St.Olavs plass under Båtfestivalen som starter i morgen. Søndag er det duket for VM-finale på storskjerm. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


VM-finale og trøkk

Båtfestivalen utvider med en dag, og inviterer på fotballfest.


byline pk                       10.juli 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: I morgen braker det løs med årets Båtfestival. Og i år kan VM-finalen i fotball nytes med mange andre.

 

facebookknapp

 

FIFA

 

-Ja, vi har fått på plass tillatelse fra FIFA om å sende finalen. Selve finalen begynner kl. 17.00, men vi begynner klokken 15.00 på St.Olavs plass, sier festivalsjef Geir Østensen til Bypatrioten, som skrev om saken først.

 

Det koster å sende fotball når FIFA sitter på rettighetene. Derfor har Østensen og de andre i festivalledelsen satt i gang en sponsoraksjon. Og det er Lydkjelleren, som sammen med Den Norske Båtfestivalen og Ålesund Sentrumsforening som kan presentere VM på Sankten.

 

40.000

 

-Det koster rundt 40.000 kroner, og vi har ikke lov å ta inngangsbilletter til arrangementet, så derfor går vi ut for å få sponsorer på prosjektet.

 

Allerede i morgen åpner festivalen, og som vanlig blir det en innholdsrik affære med konserter, allsang på Sankten, salgsboder, moro for barna og mye å se på.


(Saken fortsetter under bildet):

batfestivalen3

RIGGING:  Geir Østensen (bak t.v) har rundt 60 personer i sving for å rigge til Båtfestivalen. Rolf Ivar Østensen, Sander Østensen og Sverre Brattholm har akkurat rigget til tipi-teltet på Dronning Sonjas plass.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Søndagsåpent

 

-Vi får jo blant annet besøk av den digre smørebussen til skilandslaget. Det blir spennende å få titte på sier Østensen, som har rundt 60 personer som jobber med å rigge opp til årets festival.

 

-I tillegg utvider vi festivalen med en dag. Dette fordi butikkene i sentrum har anledning til å holde åpent denne søndagen.

 

-Og så kommer det jo rundt 7.800 cruisepassasjerer til byen, så det blir liv og røre, sier han til spjelkavika.no.