helga grethe

AKSJONSGRUPPA:   Grethe Loe (t.h) og Helga Krogsæter Ytrebø i aksjonsgruppa «Nei til vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen» inviterer til ny protestaksjon ved barnehagen onsdag. Målet er å med mennesker hånd i hånd skal vise hvor stor inngripen i friarealet virkelig blir. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Vil vise 4.500 kvm

Lager menneskelenke for å vise størrelsen på anlegget onsdag kl. 18.00.


byline friwal                                18.septemberi 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Politikerne har ikke bestemt seg etter folkemøte, protester og formannskapsmøte. Det får «Nei til vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen» til å intensivere.

facebookknapp

 

Menneskelenke

For onsdag 19.september klokken 18.00 inviterer aksjonsgruppa motstandere av det planlagte vannbehandlingsanlegget i Fremmerholen til ny aksjon med oppmøte ved barnehagen.

-Vi vil fortsette å vise vår motstand mot at det bygges i Fremmerholen. Vi planlegger derfor en aksjon på friarealet ved barnehagen for å vise hvor stor inngripen blir når et areal på 4.500 kvm i virkeligheten er. Dette vil vi gjøre ved å danne en menneskegjerde, sier leder for aksjonen, Helga Krogsæter Ytrebø.

Meningen er i følge aksjonsledelsen at alle som møter skal stå hånd i hånd og lage et gjerde der kommunen planlegger å plassere anlegget.

 

Vil vise høyden

I facebookaksjonen til aksjonsgruppa «Nei til vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen» skriver Krogsæter Ytrebø at de også planlegger å vise høyden.

-Det hadde vært veldig bra om noen har tilgang til ei heisekran som kan settes opp og vise hvor høyt 13 meter virkelig er, siden det er makshøyden på bygget, skriver hun.

Bystyret skal etter planen behandle eller avgjøre saken 27.september, men den kan nå bli utsatt.

 

Nytt alternativ

Årsaken er at det er kommet et forslag fra Bylista og FrP om å utrede et tredje alternativ, Rødset.

Dermed får politikerne tre mulige alternativer; Fremmerholen, som er rådmannens anbefalning, Holsfjellet, og altså en ny runde for å utrede Rødset.

Skal det siste vedtas må kommunen søke Mattilsynet om utsettelse for realisering ettersom administrasjonen i kommunen har signalisert at det vil ta noe tid å utrede.

 

Aksjon på facebook

Gruppa «Nei til vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen» har 350 medlemmer i skrivende stund, og Krogsæter Ytrebø henstiller til flere å møte, slik at de klarer å markere hvor stort anlegget blir.

-Husk at dette ikke gjelder kun for de som bor i nærmiljøet. Stien rundt Lillevannet benyttes av hele kommunen, Tufteparken benyttes av privatpersoner, idrettslag og skoler, og ikke minst barnehager fra forskjellige steder rundt om kring, skriver hun.