amfimoa06

LUEVIFTING:   Olav Thon feiret det nye senteret med å vifte med den karakteristiske lua. Her sammen med senterleder Anne Mari Rødal Kleppe (t.v) og ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap). Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


-Olav Thon med på laget

Ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) inkluderte Olav Thon med på Ålesundlaget.

 

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN

 


byline friwal                                1.november 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: I sin tale før snorklippingen snakket ordfører Eva Vinje Aurdal om Ålesund sin posisjonering som Nordvestlandets hovedstad. På laget har hun Olav Thon.

 

facebookknapp

 

Utvikling av Ålesund

apotek1c-Vi ønsker vidare utvikling av Ålesund som det attraktive, kraftfulle, urbane sentrum mellom Bergen og Trondheim. Vi vil befeste vår posisjon som Nordvestlandets hovedstad. Når vi no har Olav Thon med på laget, og i dag åpner et av landets største kjøpesener, er det med tro på og ønske om at dette vil styrke oss i arbeidet om å nå dette målet, sa ordføreren på slutten av talen.

Olav Thon selv hadde lite imot å bli trukket inn i lokalpolitikkens mål om å gjøre Ålesund mer attraktiv, og en styrket posisjon, skal vi tro lueveivinga til kjøpesenterkongen etter snorklippen han foretok sammen med ordfører Vinje Aurdal.

For klart det er posisjonering og politikk. Og når vi vet at Thon og Vinje Aurdal i mange sammenhenger er motpoler i samfunnsdebatten, er det bekreftende når begge smiler uanstrengt fra scenen midt i det nye bygget.

 

Dro forbi som ung

Spjelkavika, det Amfi Moa er plassert er med det nye senteret blitt et kraftigere handelssted. Og Eva Vinje Aurdal kunne ikke fri seg fra tanken om hun som ung jente ville stoppet på Moa for å kjøpe siste plata av idolet Neil Young, eller ei slengbukse.

For stordalsjenta Eva dro forbi Spjelkaivka og Moa alleen som ung jente. Da det var kun marker, noen fotballbaner, en fabrikk og en allé der.

Ville hun stoppet der i dag? Eller reist videre til sentrum?

I sin konklusjon på egen undring sa ordføreren at hun nok ville fått med seg begge deler, og slo dermed fast at en ikke må glemme bysentrum. Og at det faktisk er et motsetningsforhold mellom sentrene på Moa og Ålesund sentrum. En motsetning som for politikere ikke er en enkel sak, men hvor en ønsker å finne balansen.

 

Internasjonalt

Olav Thon smilte fortsatt hjertelig.

Og kjøpesenterfest ble det. Med 30 nye og 10 flyttede butikker, en haug spisesteder og kinosenter som demonstrerte imponerende lyd og bilder i liggestoler.

Amfi Moa ble et hakk mer internasjonalt etter åpningen, i alle fall bar det preg av det.

(Saken fortsetter under bildet):

amfimoa11

BETALER LEIE:  Leder i bibliotekforeningen, og tidligere leder av biblioteket i Ålesund, Mariann Schjeide holt tale ved åpninga av det nye Spjelkavik bibliotek i Amfisenteret. -Biblioteket burde hatt gratis leie, konkluderte hun. Ettersom biblioteket trekker mennesker til senteret. 
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

Dobbeltliv

Også Ålesund kommune hadde sin egen åpning på Amfisenteret, og det med ordfører, kultursjef, rådmann og leder for bibliotekforeninga, Mariann Schjeide til stede. Sistnevnte talte til de frammøtte til åpningen, og konkluderte med at biblioteket burde hatt gratis husleie hos Thon, ettersom biblioteket trekker mennesker til senteret.

Nesten 500 kvadrat med topp moderne fasiliteter, møbler og innhold, og med direkte inngang til senteret.

-Jeg lever et dobbeltliv. Jeg må lese skjønnlitteratur daglig. Ja, det blir på senga, og gjerne langt ut i seine nattetimer, innrømmet Eva Vinje Aurdal i sin åpningstale.

Det skrevne ord betyr uendelig mye for både henne og mange andre. Derfor er Spjelkavik bibliotek i Amfisenteret svært velkomment.

 

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA ÅPNINGEN

amfimoa01
amfimoa02
amfimoa03
amfimoa04
amfimoa05
amfimoa06
amfimoa07
amfimoa08
amfimoa09
amfimoa10
amfimoa11
amfimoa12
amfimoa13
amfimoa14
amfimoa15
amfimoa16
amfimoa17
amfimoa18
amfimoa19
amfimoa20
amfimoa21
amfimoa22
amfimoa23
amfimoa24
amfimoa25
amfimoa26
amfimoa27
amfimoa28
amfimoa29
amfimoa30
01/30 
start stop bwd fwd

BILDENE:   Her kan du se bilder fra det nye senteret, og åpningen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/ Spjelkavika.no