VAKKERT:   Flere tusen mennesker samlet seg på kaiene, haugene og andre utsiktspunkt mot Moljefyret i fjor. Nå håper Bypatrioten og samarbeidspartnerne å få til det samme i år. Foto: BYPATRIOTEN


Trenger flere bidrag

Nå håper arrangøren Bypatrioten at det skal løsne i innspurten.

 


byline friwal                                17.desember 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Nyttårsaften i fjor sto tusenvis av ålesundere på havnene, hauger og på Fjellstua med blikket rettet mot Moljefyret.

facebookknapp

 

En opplevelse

Et heidundrende felles fyrverkeri skapte wow-faktorer av de sjeldne når høydepunkter for lyd og synsinntrykk avløste hverandre.

Opplevelsen ga mersmak for arrangøren Bypatrioten og mange av de frivillige støttespillerne som bidro økonomisk for å få det til.

 

I lengre tid har Bypatrioten derfor hatt en innsamling gående for å kunne gjenta suksessen, men først nå ser det ut til at det løsner.

For både bedrifter og privatpersoner er invitert til å være med på spleiselaget.

 

70.000

-Så langt har vi rundet 70.000 kroner for fyrverkeriet i Ålesund, og 20.000 i Giske, forteller bypatriot Trne Klemetsen til spjelkavika.no.

Hun håper og tror det nå skal løsne skikkelig de siste to ukene før de skal smelle til.


(Saken fortsetter under bildet):

OPTIMISTISK:  Sindre Tollås Veblungsnes og Trine Klemetsen i Bypatrioten er optimistisk når de nå intensiverer innsamlingen til felles fyrverkeri Nyttårsaften. 
Foto: Bypatrioten


-Vi har sagt at for Ålesund sin del bør vi opp i rundt 150.000 kroner for å få en like god opplevelse som i fjor. Og av erfaring vet vi at det løsner først når det nærmer seg, så i dag har vi gitt startskuddet for innspurten, forteller hun.

 

15.000

Fellesfyrverkeriet har kommet til etter et initiativ fra nettopp Bypatrioten, der Nova Pyrotechnics og Svea Fireworks står som teknisk arrangør.

Det hele gjennomføres i samarbeid med kommunene Ålesund og Giske, samt Ålesundsregionens Havnevesen.

-I år er vi svært glade for at Ålesund kommune bidrar med 15.000 kroner til fyrverkeriet i byen, og Ålesundsregionens Havnevesen har gitt 10.000 kroner til begge fyrverkeriene. I tillegg har en rekke lokale bedrifter meldt seg på.

 

-Men plass til flere er det vel?

-Ja, så absolut. Bidrag fra både private og fra næringslivet tas mot med stor takk, forteller Trine Klemetsen.

 

Vil du bidra så kan du gjøre det både på Vipps og på konto.

Vipps for Ålesund til 49256

Vipps for Giske til 15005

 

Eller til konto med merket kommune, til nr. 1503 85 54708