RINGET UT: Disse åtte kandidatene er blant de 17 SIL og LIllevannets Venner mener det er ekstra viktig å gi et kryss eller en "slenger" ved valget. -Det er kun en oppfordring, sier leder for SIL, Perry Holen til Spjelkavika.no Foto: Partiene. Ill. spjelkavika.no


-Viktig for lokalmiljøet

-Viktig å få inn lokale folk, sier lederen for Spjelkavik IL, Perry Holen.

 


byline pk

8. september 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | VALGET: Det er 58 politikere og listekandidater fra indre bydel generelt, og Spjelkavika spesielt Spjelkavik Idrettslag og Lillevannets Venner har tatt for seg i et opprop der de oppfordrer velgerne til å stemme dem fram i årets kommunevalg.

 

58 kandidater

Dokumentet har SIL og Lillevannets venner distribuert ut til et begrenset antall personer på e-post, i tillegg til at det er lagt ut på egne sider på Facebook.

Blant de 58 kandidatene på listen har SIL satt ring rundt 17 kandidater de mener det er ekstra viktig å få inn i det nye bystyret.

Flere av disse har bemerket seg for lokalmiljøet gjennom blant annet idrett, kultur og andre samfunnsområder. SIL trekker dem fram fordi de har tilhørighet i lagets nedslagsfelt, skriver de på sin post på facebook.

Asle Grimstad (Krf), Mariann Ulvestad (SV), Helga Krogsæter Ytrebø (Sp), Knut A. Moe (Tvpl), Fridgeir Walderhaug (Ap), Kyrre Kjørstad Falch (H), Jack Roger Blindheim (V) og Terri-Ann Senior (Ap) er blant de 17 kandidatene som er ringet ut av SIL.

 

Se oppropet nederst i saken

 

Oppfordring

De 58 listekandidatene er bosatt i Spjelkavik, Åse og Lerstad, 38 av kandidatene er bosatt i Spjelkavika.

”Vi oppfordrer deg til å bruke din stemmerett til å stemme fram personer som bor i vår bydel som kan være med å kjempe for saker som angår bydelen vår”, heter det blant annet i oppropet.

En blir oppfordret til å gi listekandidaten et kryss på listen en bruker, eller gi en såkalt ”slenger”, der en fører opp navn fra andre lister på lista en bruker.


(Saken fortsetter under bildet):

LEDER: Perry Holen er leder av Spjelkavik IL.
Arkivfoto: Spjelkavika.no


Ikke en aksjon

Leder i Spjelkavik IL, Perry Holen sier dette er ment som en oppfordring.

-Er dette en velgeraksjon lignende den vi så på Hessa for fire år siden?

-Nei, langt i fra. Dette er en oppfordring til velgerne om å gi lokale kandidater en ekstra oppføring.

 

Viktig for lokalmiljøet

-Hva er formålet for oppropet?

-Det er hovedstyret i idrettslaget og Lillevannets venner, som nå er et lag i SIL som har besluttet å gå ut med en slik oppfordring, forteller Perry Holen.

-Dette gjør vi fordi det er viktig at ting skjer i vårt område og nærmiljø, og det er jo slik at vi alle jobber for eget område, og slik er det også for oss i Spjelkavika og indre bydel.

 

-Bydelen har vært gjennom en tøff og opprivende kamp rundt vannrenseanlegget. Er denne kampen noe av bakgrunnen?

-Ja, litt er den nok det. For vi ser at lokale politikere var avgjørende for at Fremmerholen ikke ble valgt. Hadde vi satt stille uten å gjøre noe ville vi ikke lykkes. Og slik er det med alt vi ønsker å gjøre for å utvikle bydelen vår. Og vi er den største bydelen i den nye kommunen, sier Perry Holen.

 

Forhåndsstemmer

Fredag var siste sjanse til å forhåndsstemme, og i år var det rekordstort oppmøte i lokalene der en kunne legge sin stemme i urnen før selve valgdagen.

Om SIL og Lillevannets Venner sitt opprop fra 2.september gir utslag på forhåndsstemmene er jo usikkert, men sjansen til å velge personer en ønsker skal ta plass i nye Ålesund bystyre er altså på mandag.

OPPROPET: Dette er oppropet SIL har sendt ut til et utvalg mennesker. En versjon der SIL har satt sirkel rundt sytten listekandidatene er lagt ut på idrettslagets nettside.
Illustrasjon: Spjelkavik Idrettslag og Lillevannets venner.