TOPPDEKKE: Slik så løypa til toppen ut da deltagerne under Pederløpet tok seg opp til toppen. Arbeidet er ikke helt ferdig enda, for blant annet skal det på et topplag med grus som skal binde det sammen slik at blant annet rullestolbrukere ikke synker ned i grusen. Foto: ELLEN DALELI


Blir du med?

Spleiseaksjonen for løypene på Spjelkavikfjellet har nådd halve målet når det står fem dager igjen av spleiselaget.

 


byline friwal


25.september 2019



baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER:  Det er Frode Ingebrigtsen som i sommer etablerte spleiselaget for det arbeidet Glenn Struck gjør for å gjøre Spjelkavikfjellet mer tilgjengelig for alle.

 

Halvveis

Nå er det fem dager igjen av spleisen, og 370 mennesker har kastet seg på og bidratt til at summen nå (i skrivende stund) nå har kommet opp i 125.450 kroner av behovet på 250.000.

Med andre ord halvparten av det behovet for kapital som trengs for å ferdiggjøre arbeidet.

Glenn Struck er primus motor for arbeidet.

Han og til tider også andre medhjelpere har lagt ned uhorvelig med dugnadstimer, og så langt er både turløypene nedenfor fjellet og løypa opp til toppen blitt utarbeidet med planering, drenering og til slutt gruslegging ved hjelp av helikopter.

 

Her kan du spleise!

 

Mer arbeid

Men mer arbeid gjenstår for at blant annet rullestolbrukere og barnevogner trygt skal kunne nå toppen av fjellet.

-Det må på et topplag som binder det hele fast slik at en ikke siger ned i grusen, forteller Glenn Struck.

Nylig kom et stort nytt lass med spesialgrus til dette formålet.

-Det som har kommet nå er grus som Håkon Teigen har laget fra egen resept. Nå skal vi teste ut denne nede på trimløypa. Blir den bra der så skal den også opp på fjellet.

-Nå har jeg lyst til å fullføre trimløypa helt, så får vi se om grusen også passer til løypa opp til toppen, sier han.


(Saken fortsetter under bildet):

HELIKOPTER:  1.august flydde et helikopter opp over 70 kubikk grus til løypa. Aksjonen var avgjørende for å få opp grusen, men koster.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Koster

Arbeidet koster mye penger, og Glenn legger ikke skjul på at bruken av helikopter drar godt av pengebeholdningen, men samtidig helt avgjørende for å få opp de litt over 70 kubikkene med grus.

-Når vi målet på 250.000 kroner vil det være med å dekke inn alt, samt vedlikehold som er nødvendig, sa Glenn til Spjelkavika.no under helikopterarbeidet 1.august. Nå håper han og initiativtaker Frode Ingebrigtsen at flere vil være med i oppløpet på spleisen.