STORE TAP: -Vi har passert 1,6 millioner kroner i tap i den perioden gravingen har holdt på, sier Tore Steinsholt ved Myrstad Mathus. Nå er han glad for julestans i gravingen Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Tapt 1,6 millioner.

-Vi har tapt mye, så dette er gode nyheter for oss.


byline friwal

26.november 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Det sier Tore Steinsholt, kolonialleder for Myrstad Mathus til Spjelkavika.no.

 

Julestans

Via avdelingsingeniørene Einar Løkken og Sissel Fuglstad i Ålesund kommune kom i dag nyheten om at arbeidet, som startet opp i september stanses, og at veien åpnes for normal ferdsel.

”Etter ønske og påtrykk fra forretningsdrivende i Spjelkavika har vi bestemt oss for å sette anleggsarbeidene gjennom Spjelkavik sentrum på pause før jul”.

Det skriver Sissel Fuglstad i en e-post kommunen har distribuert til de næringsdrivende i sentrum.

”Neste uke skal grøfta fylles igjen og sikringen flyttes slik at gata kan tas i bruk før det største julehandelstrykket”, skriver hun videre.

Einar Løkken skriver til Spjelkavika.no at vegen vil åpne for normal drift fra 9.desember og starte opp igjen like over nyttår.

 

Tårer i øynene

-Dette er svært gode nyheter for oss, sier Steinsholt.

-For dette har vært tungt, ikke bare for oss, men også andre næringsdrivende. Sport1 for eksempel, som har nye eiere er av de som har merket dette godt. At næringsdrivende faktisk får tårer i øynene når en snakker om denne gravingen er ikke rart.

 

Tapt millioner

-Dere har tapt mye?

-Ja, det vil jeg si. På de ti ukene gravingen har holdt på har vi passert 1,6 millioner kroner i tap i forhold til i fjor. I snitt har vi tapt 160.000 kroner i uka på Myrstad alene.

-Vi har klart å spare inn en del ved at ansatte har tatt seg fri og slike ting, det er et stort omsetningstap.


(Saken fortsetter under bildet):

GRAVINGEN: Her ser du hvor kommunen skal grave i Spjelkavik sentrum.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Folk kjører forbi

-Hvilken del av handelen har sviktet mest?

-Spesielt ettermiddagshandelen. Den delen der folk kommer fra jobb og skal handle mat før de reiser hjem. Mange vegrer seg for å kjøre gjennom sentrum. Nå har det vært en av ti biler som har kjørt innom butikken, mot rundt sju av ti tidligere.

-Hvor har denne handelen gått?

-Det vet jeg ikke så mye om, men tror kanskje en del har gått til Spar på Blindheim, men tror de har merket det godt de to andre dagligvarebutikkene i Spjelkavik sentrum.

 

Presset på

Tore Steinshold legger ikke skjul på at de og næringslivet for øvrig har presset på kommunen for å få denne stansen.

-Vi har presset på mye, Rune (Rune Dybvik journ.anm.) har vært hos kommunen nesten daglig for å høre hvordan det ligger an, om det er mulig med stans og slike ting, for vi har ikke fått så mye informasjon fra kommunen selv.

-Men dere er ikke redd for at denne stansen bare vil forlenge hele gravingen?

-Nei. Vi vet jo at det er nødvendig det de gjør. Det ser vi av de tingene de graver opp, og som er i en elendig forfatning, men julehandelen er så pass viktig for oss at denne stansen er svært velkommen, forteller Tore Steinsholt.