TRIVSEL:  Trivsel og god mat er første bud for familien Morina fra Spjelkavika, som 4. desember tok over Real American Steakhouse. Nå er innkjøringen kommet langt, og gjestene strømmer på. Fra venstre; Imer Morina, Jonila Morina, Ariane Bøe Morina, Elisabeth Falch og Augustin Gavre er blant de som mæter gjestene i restauranten, og som står for maten. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Oser lidenskap

Alle har vi et fristende bilde av ekte amerikanske burgere og biffer på netthinnen. Familien fra Spjelkavika setter den framfor deg.


byline friwal

1.mars 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | MAT:  Det oser lidenskap av maten hos Real American Steakhouse i Apotekergata, skriver Bypatrioten om det tradisjonsrike mathuset.

 
Familiebedrift
4.desember tok familien Morina fra Spjelkavika over restauranten som tidligere har huset en rekke konsepter for mat og servering.
 
Far i familien, Imer Morina driver fra før det minst like tradisjonsrike serveringsstedet Mølla. Nå er det imidlertid saftige hamburgere og solide biffer som er saken.
 
Fire i familien Morina er nå engasjert i driften av restauranten, og en kan nok trygt si at innkjøringsperioden er over.
(Saken fortsetter under bildet):

GODT LAG: Det gode lag passer godt inn hos familien Morina og Real American Steakhouse, som denne gjengen, med et solid innslag av vikafolk.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Åpne dører

-Vi vil at Real American Steakhouse skal være et sted der folk kan møte åpne dører også utenfor turistsesongen.
Vi tror at byen trenger et slikt spisested, forteller Ariane Bøe Morina, som til daglig er sykepleier og eldst i søskenflokken.
 
Restauranten ligger sentralt til i Apotekergata, og har et av byens hoteller som nærmeste nabo.
 
Månedens burger
Familien setter sin ære i at maten skal være laget på stedet, helt fra grunnen av. Og i følge Ariane slår det an hos gjestene.
 
-Ja, heldigvis. I helgene bør en bestille bord om en vil være sikker på å få plass. Nå har vi også kjørt i gang ”månedens burger”, noe som er populært blant gjestene. Her tar vi gjerne mot tips også, forteller hun.
(Saken fortsetter under bildet):

BLE FRISTET: Slik gikk det når Spjelkavika.no ble fristet hos Real American Steakhouse i byen. Vi angrer slett ikke
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Anger ikke

Spjelkavika.no prøvde ut både en real amerikansk hamburger og saftig biff.
 
Raskt kunne vi slå fast at dette er noe kokkene til Real American Steakhouse virkelig kan. Vi på vår side angrer ikke at vi lot oss friste.
 
Vil du gå for dessert etter middag, ja så er stedets sjokoladefoundant av en art de nok er alene om her i byen.
 
-Vi ønsker å utvikle dette konseptet videre. Dette er planer som vi har klare, forteller Ariane Bøe Morina til Spjelkavika.no.