PLAST: Per Ove Stølen kan ikke annet enn å trekke på smilebåndet over det han og makker Glenn Struck har fraktet ned fra fjellet. -Denne digre presenningen har nok noen kost seg under i ly for regnet. Og det er jo koselig, men slikt kan en jo ta med seg ned igjen, sier han. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Plast og hundeposer

-Skjemmende og unødvendig, sier dugnadsgjengen.

 


byline friwal

7.mai 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Per Ove Stølen kan ikke annet enn å trekke litt på smilebåndet over ting han og Glenn Struck fraktet ned fra fjellet onsdag.

 
Presenning
-Denne har noen kost seg under, sier Per Ove, og hekter løs en diger plastpresenning de to karene har fraktet ned fra toppen av fjellet med stolheisa.
 
-Den er jo på flere meter, så de har sikkert laget seg en koselig og lun plass å sitte i regnet. Det er jo hyggelig, men ikke at den blir liggende på toppen og skjemme ut der oppe, sier han, og kommer samtidig med det som både er en bønn og god regel.
 
Regel
-Det du tar med deg opp på fjellet, skal du ta med deg ned igjen.
 
-Så enkelt er det, for nå har Glenn her for eksempel laget en flott grill oppe på den øverste gapahuken, og da er det jo meningen at folk skal kunne grille en pakke med pølser og kose seg. Men selve plastpakken skal være med ned igjen når pølsene er spist opp, understreker han.
(Saken fortsetter under bildet):

POPULÆRT: Spjelkavikfjellet blir stadig mer populært som turmål, noe som gleder de frivillige som jobber på for å holde det trivelig. Rundt 70 biler sto parkert på parkeringsplassen onsdag ettermiddag.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Hundeposer

Med på lasset ned fra fjellet kom også søppelbøtta som sto på toppen. Saken er at den ikke blir tømt, og slett ikke alle benytter den. Derfor er regelen om å ta ting med seg ned igjen mye enklere.
 
-Nå er ikke jeg den første som snakker om hundeposer med avføring, men vi tok opp en haug som folk hadde kastet fra seg. Så gikk vi en liten tur inn i hytta, og når vi kom ut igjen var det allerede kommet mange nye. Hundeposer skal ikke kastes ved stiene, sier Per Ove, og får støtte fra makker Glenn.
 
-Da er det faktisk mye bedre om folk finner en pinne og vipper avføringen ut av stien folk går, sier han.
 
-Hjelp oss
Det er tydelig at de to ikke vil framstå verken som surmaga eller moralister, for det legges ned en stor innsats hele året for at folk skal trives på Spjelkavikfjellet.
 
-Bare å se nå. Det er en vanlig onsdag ettermiddag og vi har opp mot 70 biler parkert på parkeringsplassen. Og det er fint at folk koser seg på fjellet, men hjelp oss gjerne med å holde det rent og pent, sier Glenn.