PÅMELDING: -Nye aldersgrupper vil få tilbud om vaksinering i ukene framover, sier vaksineansvarlig i Ålesund kommune, Anne Berte Hareide. Foto: Øyvind Johan Heggstad


Gruppe 4 i gang

Flere vil få tilbud framover. Nå kan de fra 73 år melde seg til vaksinering.


byline friwal

29.mars 2021baronen pageann

 

Spjelkavika.no | Nyheter: Fra uke 14, altså fra neste mandag åpner Ålesund kommune opp for vaksinering mot Covid-19 der personer fra 73 år og oppover kan melde seg til vaksinering.

Godt i gang
Det skriver Ålesund kommune i en pressemelding.
 
Dette betyr at en er godt i gang med å vaksinere gruppe 4, som er personer mellom 65 og 74 år, samt personer mellom 18 og 64 år med sykdommer eller tilstander med høy risiko for alvorlig sykdomsforløp, heter det.
 
-Det er om lag 6.000 innbyggere mellom 65 og 74 år i kommunen, og vi har valgt å starte med de eldste i gruppa og jobbe oss nedover, forteller vaksineansvarlig i Ålesund kommune, Anne Berte Hareide.
 
-Dette betyr at nye aldersgrupper vil få tilbud om vaksinering i ukene framover. I tillegg blir risikopasienter i risikogruppe 4 vaksinert ved legekontorene, sier hun.
 
Slik melder du deg
De som ønsker å melde seg til vaksinering må gjøre dette elektronisk ved å gå inn på nettsiden: HELSEBOKA.
 
For de over 73 år som har problemer med elektronisk påmelding kan gjøre dette ved å ringe vaksinetelefonen 904 76 965 for å avtale time.
Telefonen er bemannet tirsdag 30.mars, mellom 10.00 og 14.00.
 
Etter påske er telefonen bemannet fra tirsdag til torsdag 10.00 til 14.00.
Ålesund kommune ber de som er under 73 år om ikke å ringe.
 
Kommunen skriver at det er påbudt med munnbind ved oppmøte til vaksinasjon, og at det er viktig at en kommer presis til avtalt time.
 
Det er på Scandic Parken Hotell og legesentrene vaksineringen vil foregå.
Og i uke 14 får Ålesund kommune 293 hetteglass fra Pfizer BioNTech, noe som gir 1.758 doser.
1.000 av disse er satt av til personer over 73 år. 740 går til risikogruppe 3, og risikopasienter i gruppe 4.

Atten doser skal gå til andre runde av vaksineringen.


(Saken fortsetter under bildet):

REKORD: Det ble i forrige uke og i helgen foretatt over 3.000 tester for Covid-19 i Ålesund, noe som er ny rekord.
Foto: Shutterstock


Tre nye smittede

Ålesund kommune fikk sent søndag kveld melding om tre nye smittetilfeller der en person i innreisekarantene fikk påvist smitte og overført til isolasjonsleilighet.
 
To andre personer ble testet positiv med hurtigtest ved luftveisklinikken sent søndag kveld. Begge har fått stadfestet smitte i dag, og kommunen driver smittesporing.
 
Det er foretatt test på over 3.000 personer sist uke, noe som er rekord. Det har også blitt foretatt tester hele helgen.
 
Færre enn fryktet
Ålesund kommune sier at det så langt er registrert færre smittetilfeller enn frykta etter utbruddet som kom forrige uke, med en topp på fredag der en fikk svært mange tilfeller.
 
Flere skoler har opplevd utbrudd, deriblant Blindheim ungdomsskole der hele 8.klassetrinn ble satt i karantene.
(Saken fortsetter under bildet):

KONTROLL: Flere skoler opplevde utbrudd forrige uke, deriblant Borgund videregående skole i Spjelkavika. Det er ikke påvist nye smittetilfeller av de som er i karantene etter dette utbruddet. Også ved de andre skolene opplever kommunen kontroll på smitten.
Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUG/Spjelkavika.no


Smittesporing foregår fortsatt rundt dette og et utbrudd ved en sportsklubb på Sula.

Flere blir satt i karantene fortløpende rundt smittesporingen.
 
På skolene Aspøy barneskole, Kolvikbakken ungdomsskole, Volsdalen barneskole og Borgund videregående skole er det ikke påvist smittespredning blant de som er satt i karantene.
Også utbruddet ved Skarbøvik ungdomsskole følges tett opp, og det lite smitte etter første test.
 
Bekymrer
-Det som bekymrer er at vi har oppdaget en del smittetilfelle uten kjent smittekilde, og at smittetilfellene dukker opp her og de, sier kommuneoverlege Olav Mestad.
 
-Det er svært viktig at alle som har symptom, også vage symptom, holder seg hjemme og be om en test, sier han.
 
-Det mutterte viruset oppfører seg annerledes enn det vi har vært vant med før. Risikoen er derfor større der folk samles, noe som er bakgrunnen for de strenge tiltakene som er innført, sier han.