korpstur_hytte_01.jpg
« 1 of 20 »

BILDESERIE: Vi ble med da Spjelkavik skolekorps endelig kunne dra på korpstur igjen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no, SILJE KARIANN INDREEIDE OG LISBETH BREVIK BLENGSLI.


Moro og hyttekos

Tok opp igjen hyttetradisjon.


byline friwal

PUBLISERT
7.februar 2022 

Spjelkavika.no

NYHETER

SPJELKAVIK SKOLEKORPS:

Pandemien, som begynte i en periode i 2020 da korpsene akkurat skulle ut og vise seg fram, har rammet skolekorpsene hardt.
 
 
Tøffe år
 
Våren 2020 ble ikke som en skulle tro, og det ble heller ikke 2021.
 
For barn og unge i idrett og kultur har pandemien vært tøff, og for skolekorpsene har det betydd tapte inntekter, kraftig reduksjon på aktiviteter og moro.
 
 
Tradisjon
 
I flere tiår har Spjelkavik skolekorps hatt en tradisjon de har kalt ”Korpskomiteens hyttetur”.
 
En helg med hyttekos og moro der instrumenter og drillstaver ble igjen hjemme, og der foreldre i korpsets korpskomité sørger for ei helg med moro ute og inne med faste innslag som underholdning på lørdagskvelden og postløype utendørs.
 
 
-Kjekk gjeng
 
-Det er en utrolig kjekk gjeng å være på tur med.
 
Og jeg synes de eldste i korpset gjorde en kjempejobb med å dra med seg de minste på ting, sier Silje Kariann Indreeide, en av foreldrene som sørget for den første lille korpsturen på lang tid.
 

(Saken fortsetter under bildet):

IKONKURRANSER: Det var høy konsentrasjonsfaktor når diverse oppgaver skulle løses av korpsmedlemmene.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

 
Måtte avlyse
 
Våren 2020 skulle Spjelkavik skolekorps til Lalandia og Legoland i Danmark, en tur de måtte avlyse.
 
Sommeren 2021 ble det heller ikke langtur, men en dag i klatreparken i Valldalen som erstatning.
 
Også de årlige øvingshelgene der korpset overnattet en plass i området måtte skrinlegges, og både 1.mai og 17.mai ble av det spesielle slaget.
 
På øvingene har håndsprit og avstand vært gjengangeren.
 
Men nå ble det endelig tur, og tradisjonen tro gikk den til Ørskogfjellet og Speiderstua, dit korpset med få unntak har reist til på høsten i mange år.
 

(Saken fortsetter under bildet):

IKKE LOV Å LE: Det er ikke enkelt å være korpsmedlem og med i "Ikke lov å le på hytta" når korpskomitemedlemmene Mildrid Skogtrø (t.v) og Silje Kariann Indreeide tyr til det ekstreme for å få fram latteren. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

 
Speiderhytta
 
-Første dag ble det utdelt rom, før hele korpset dro til akebakken og koste seg.
Når de kom tilbake var det til varm kakao og nystekte boller, forteller Terese Rotset, som også er medlem i korpskomiteen.
 
-Det ble mye frileik inne, der vi hadde bingo, quiz og ”ikke lov å le på hytta”. Og på menyen sto selvfølgelig Taco.
Vi var 11 voksne med på tur, så det har vært mye liv og røre og god stemning, sier hun.
 
Ikke alle i skolekorpset kunne være med på tur, men over 30 korpsmedlemmer skapte liv og røre på Ørskogfjellet denne helga.
 
 
SE BILDESERIE ØVERST I SAKEN
 
 
I vekst
 
Spjelkavik skolekorps er stadig gjennom et slags naturlig generasjonsskifte, og for øyeblikket har de en solid gruppe aspiranter på vei opp, og et hovedkorps med en forholdsvis ung besetning.
 
Heldigvis har korpset klart å beholde de aller fleste musikanter og drillere gjennom pandemien, og nå er de klar for både korpskonkurransen Nordvesten i mars og glade maidager.
En real korpstur er også under planlegging.
 
Spjelkavik skolekorps har alltid plass til flere som vil være med. Og ønsker du kontakt kan korpsets side på Facebook være en fin plass å starte.
 
Korpset øver hver torsdag kveld på Spjelkavik barneskole, og det er lov å komme på besøk.