PÅSKEHJELP: Leder i Spjelkavik Røde Kors, Reidar Bringsli overrakte 10.000 kroner til Cecilie Sæther i Hjelpegruppa Ålesund og omegn torsdag. Foto: SPJELKAVIK RØDE KORS


Påskehjelp

Ga viktig hjelp før påske.

 


byline friwal

PUBLISERT
8.april 2022 

Spjelkavika.no

NYHETER

SPJELKAVIK RØDE KORS

HJELPEGRUPPA ÅLESUND:

 

Cecilie Sæther i Hjelpegruppe Ålesund og omegn mottok i dag en gave på 10.000 kr i fra Spjelkavik Røde Kors. 
 
 
Påske
 
Torsdag var Lokalforeningsleder i Spjelkavik Røde Kors, Reidar Bringsli i Langevåg for å overlevere pengegaven, der hjelpegruppe Ålesund og omegn holder på med siste innspurt i uttransportering av matkasser til vanskeligstilte familier nå før påske. 
 
-Bakgrunnen for at vi bestemte oss for å gi en gave til Hjelpegruppen var et hjertesukk fra et av medlemmene i Hjelpegruppen, sier Bringsli.
 
 
I skyggen
 
-Medlemmet kunne fortelle at det var blitt fryktelig vanskelig å samle inn penger til lokale tiltak, da dette kommer i skyggen av krisen i Ukraina og alle innsamlingsaksjonene for å hjelpe dem som er rammet av krigen, forteller han.
 
Dette gjorde at Spjelkavik Røde Kors bestemte seg for å gi beløpet til hjelpegruppa.
 
-Det er lett å glemme at de som har det vanskeligst fra før i Norge, har fått det mye verre på grunn av økte kostnader til strøm, mat, drivstoff osv. 
 
 
Ukraina
 
-Mye av dette som en direkte konsekvens av krigen i Ukraina, sier han.
 
Men det var ikke bare Hjelpegruppa Ålesund og omegn som fikk 10.000 kroner fra Spjelkavik Røde Kors.
 
-Vi bestemte oss også for å gi tilsvarende beløp til Norges Røde Kors sitt hjelpearbeid i Ukraina.
 
-Når vi valgte å gi til begge formålene så var det for å vise at man på tross av store katastrofer ute ikke må glemme de små her hjemme. 
 
-Vi oppfordrer alle som har mulighet til å strekke ut en hånd slik at Hjelpegruppen kan få hjelpe enda flere, sier Reidar Bringsli.