JULETREET: Per Ove Stølen (t.v) og Torbjørn Aarø jobber med lysa til juletreet på fjellet i garasja til Per Ove. Nå er de nominert til Ålesund kommunes hederspris. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


-Veldig hyggelig

Ble svært overrasket

 


byline friwal

PUBLISERT
22.oktober 2022 

Spjelkavika.no

NYHETER

KDU

TOBBEN OG PEGGEN:

 

Onsdag hadde Kommunedelsutvalget for Spjelkavik, Åse og Lerstad (KDU) sitt møte der de skulle nominere kandidater til Ålesund kommunes hederspris for 2022.
 
 
Overrasket
 
Valget falt på en duo som i mange år har jobbet for Spjelkavika og nærmiljøet sitt, og kanskje ekstra kjent for juletreet på toppen av Spjelkavikfjellet.
 
De to, Per Ove Stølen og Torbjørn Aarø, også kjent som ”Peggen” og ”Tobben”, ble overrasket over nominasjonen.
 
-Ja dette var gledelig og høyst overraskende. Men det er jo alltid hyggelig å bli satt pris på, samtidig som en jo må si at det vi holder på med ikke gjøres for å motta priser, men fordi vi liker det og ønsker å bidra til at Spjelkavika er en attraktiv plass, sier Per Ove Stølen, som uttaler seg på begges vegne.
 
 
Verdsatt
 
-Føler dere at arbeidet blir verdsatt?
 
-Ja. Det gjør vi. Også langt utenfor bydelen, og det er jo fint at også de i andre bydeler kan se hva vi får til her i Spjelkavika med turområdene, juletreet på fjellet og alt det andre, sier han.
 
 
Nominasjon
 
Det er de lokale kommunedelsutvalgene i hele stor-Ålesund som nominerer sine kandidater til Ålesund kommunes hederspris.
 
Og det er formannskapet som til slutt avgjør hvem som får prisen.
 
Ålesund kommune deler ut flere priser, og selve utdelingen skjer på kommunestyrets siste møte for året.
 
I fjor var det Per Asle Bjørge fra Ellingsøya som ble tildelt æresprisen.
(Saken fortsetter under bildet):

MYE VÆR: Været stopper sjelden Tobben og Peggen, men på toppen kan det være skikkelig hustrig. Da er det godt å stikke inn i teltet og varme seg.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Sier alltid ja

-Tobben og Peggen har deltatt i det meste som har vært av frivillig arbeid i Spjelkavika. Og nå i november skal de tenne julegrana på toppen av fjellet for attende gang, sier Helga Krogsæter Ytrebø, leder av KDU for Spjelkavik Åse og Lerstad, om de to som ble enstemmig stemt fram av medlemmene i utvalget.
 
-Lista er lang på alt de har deltatt på, og det er alltid ja og gode innspill når de blir spurt. Nå ønsker vi dem lykke til i nominasjonsprosessen videre, sier hun.
 
 
Julegrana
 
-Er dere klar med juletreet på fjellet for attende gang?
 
-Ja, vi er klar. Var der nettopp, og vi styrer på med å bytte ut noen slynger. Så når Spjelkavik skolekorps og Juleparaden kommer inn på plassen til ungdomsskolen så blir det tradisjonell nedtelling til tenning, sier Peggen.
 
Spjelkavika.no har omtalt Tobben og Peggen ved mange anledninger, blant annet med innsamling til juletreet og Juleparaden hvert år. Disse sakene kan du lese under taggen Julegrana.
 
Vi heier på dere, og ønsker lykke til i nominasjonen!