jnatt_1.jpg
« 1 of 39 »

BILDESERIE: Se vår store bildeserie fra generalprøven til årets «Julenatt» i Pinsekirka. (Klikk på bildet for å få i gang bildekarusellen). Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Klar med «Julenatt»

Jesusbarnet fikk smokk


byline friwal

PUBLISERT
8.desember 2022 

Spjelkavika.no

JULESPILL

KULTUR

JULENATT:

 

For fjortende året setter Pinsekirka opp forestillingen «Julenatt» med store og små fra menigheten på scenen.
 
 
Fjortende gang
 
Tradisjonen tro, Spjelkavika.no var på generalprøven da alle kostymer skulle være på, og alt kjøres gjennom til minste detalj.
 
-Det er fjortende gangen vi setter opp familie- juleforestillingen «Julenatt», og over 30.000 mennesker har fått den med seg disse årene, sier prosjektleder Mirjam Boge.
 
«Julenatt» byr på både sang, dans og skuespill, så de rundt 70 aktørene på og bak scenen har hatt mye å henge fingrene i de siste ukene.
 
 
Juleevangeliet
 
Hovedtemaet ligger klart. Men hvert år har en endret litt på formen, og i år er det to besteforeldre som får besøk av barnebarna.
 
-Et av barnebarna spør om de kan få høre besteforeldrene fortelle julefortellingen fra juleevangeliet.
 
-Bestefar tar utfordringen og tar barna med tilbake til år 0, slik han gjorde med egne barn da de var små, sier hun.
 
 
BILDESERIE ØVERST I SAKEN
 
 
Aktuelle temaer
 
”For ingen visste at det som nå var i ferd med å skje, skulle forandre verden for alltid, og ha en helt spesiell betydning for oss i dag”, starter bestefaren.
 
-I samtalen i stua er de også innom aktuelle tema som viktigheten av å dele med hverandre, og hjelpe de som er på flukt, sier Mirjam Boge.
 
Og nettopp på en slags flukt var Maria og Josef, og alle slektningene, da kong Herodes krevde at de skulle reise for å skrives inn i manntall.
 
 
Vismenn og hyrder
 
Og flyktningestrømmen er med i «Julenatt», der de kommer til vertshuset Betlehem INN, som ikke har plass til dem. Heller ikke til en snart fødende Maria, men stallen får de låne.
 
Fortellingen om juleevangeliet er i gang på scenen. For her kommer de tre vise menn, med lærling, de tre gjeterne på marken, englene som danser, og ikke minst den misunnelige kong Herodes som frykter for makta si.
 
Det er Ingrid Rødset som har regien på stykket, og kapellmester er Geir Harald Eikrem.
Helena Storøy spiller Maria. Rollen som Josef har Thomas Kaald, og Jesusbarnet spilles av lille Emil.
(Saken fortsetter under bildet):

FIKK SMOKK: Jesusbarnet, spilt av lille Emil fikk smokk av en assistent under generalprøven. For litt må stykkets yngste skuespiller kunne få kreve. Maria spilles av Helena Storøy.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


«Jesus» fikk smokk

Og på en generalprøve kan alt skje. For i «Julenatt» har også Jesus som barn blitt spilt av en ekte baby, og i år er det altså lille Emil, sønn av regissøren av stykket.
 
Men på en generalprøve, med små barn kan alt skje. Også at noen måtte komme med en smokk til Jesusbarnet Emil, som nok syntes det ble vel høye prestasjonskrav på scenen, samt at han som eneste skuespiller måtte bruke øreklokker.
 
Rimelig sikker på at også det ekte Jesusbarnet av og til viste sin misnøye i form av gråt, kan vi slå fast at også årets «Julenatt» setter julestemningen i sving for de som tar turen.
 
 
Forestillinger.
 
-Vi begynner med tre gratis skoleforestillinger på fredag 9.desember, og disse er allerede fullbooket med 1.300 barn som kommer.
 
-Lørdag 10. og søndag 11. desember har vi tre forestillinger som er åpen for alle. Klokken 15.00 og 17.30 på lørdag, og klokken 15.00 på søndag.
 
-Og allerede utenfor kirka blir alle møtt med et himmelsk eventyrland, som fortsetter innenfor døren, og til en vakker og uforglemmelig «Julenatt», sier Mirjam Boge.
 
Ønsker du å lese mer om «Julenatt» så finner du arrangementet her. Og vil du bestille billetter går du hit.