SPJELKAVIK GRAND PRIX 2024 I BILDER: Klikk på bildet for å få full skjerm og starte bildeserien. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Helt mafia

10F tok seieren i GP.

 

SE BILDESERIE ØVERST.

VIDEO KOMMER SENERE.


byline friwal

PUBLISERT
26.januar 2024Spjelkavika.no

SPJELKAVIK GP

KULTUR

UNGDOMSSKOLEN:

 

For 29. gangen ble Spjelkavik Grand Prix arrangert torsdag. Og det manglet ikke på fantasi.

 
Svigermødre
 
Rektor Vidar Åkre kunne slå fast at deltagelse og den spesielle atmosfæren på skolen over to uker er viktig.
 
Og det manglet ikke på høy showfaktor da konferansierene Martine Sørseth Opskar, Helle Marie Hjelmstad, Jenny Fagerstrøm og eneste hanen i kurven, Eirik Moltubakk kunne ønske velkommen.
 
Sistnevnte benyttet også anledningen til å ønske alle potensielle og fremtidige svigermødre velkommen i Spjelkavikhallen.

 
 
 
Variert meny
 
Dommerpanelet Polaire Lebro Ble Djeba, Kimy Fagermo, Mats Grimsæth, tidligere elev Eric Kjerstad Solheim og Peter Orry Larsen. Kjente navn for de flest, skulle en tro.
 
Og på menyen var det svært variert kost.
 
Vi  begynte ute i verdensrommet, før vi dro på casino. Deretter ble det Spjelkavikas svar på Kompani Lauritsen, og skolens sirkus.
(Saken fortsetter under bildet):

SAKSOFON: Erik Langeland åpnet med vakkert saksofonspill da vinnerklassen 10F med låta «Mafiaboss» kom på scenen, og vant hele GP.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.noFest og fjelltur

Fest ble det også. Først på fjellet, så en rikmannsfest a-la 30-tallet.
Superhelter kom til unnsetning, og vi dro på påskeferie.
 
Men det var ikke bare på fjellet vi ble tatt med. For en gjeng pirater inviterte på skattejakt, før vi var tilbake på skolebenken en slitsom skoledag.
 
Da er det greit å ta en tur til ville vesten, før vi leker med barbiedukker. For øvrig en fantastisk statisk barbiedukke, for å fryse slik fast er ikke lett.
 
 
Tantedrap og mafia
 
Mysterier ble det også da gamle tante Olga ble brutalt myrdet, men vi dvelte ikke lenge i onskapens verden. Vi dro til Hawaii på sommerfest.
 
Nå vet ikke vi hvordan det er på Hawaii med mafia og slikt, men de kom i alle fall på scenen i Spjelkavikhallen, og smeltet både publikum og dommerbordet.
 
Det førte til seier med låten ”Mafiaboss”, og her snakker vi proff opptreden der det hele startet med nydelige toner fra saksofonen til Erik Langeland, før mafiabossen sjøl entret scenen sammen med klasse 10F.

 
Til Rio og bygda
 
Spjelkavika er jo fra gammelt av ei bygd, for vi dro på bygda, med alt hva det innebærer av råning, melking, kål og traktorkjøring.
 
Karneval ble det også. I Rio. Og helt til slutt ble vi invitert på bryllupsfest. Ja til og med vielsen med prest, brudgom og brud i flott brudeskrud kom på scenen.

(Saken fortsetter under bildet):

STOLT REKTOR: Rektor Vidar Åkre ved Spjelkavik ungdomsskole lovpriste elevenes kreativitet, og satte stor pris på den spesielle atmosfæren på skolen de to siste ukene før GP.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.noVariert låtvalg
 
Musikkvalget var spenstig, og gikk fra det nære som Kjartan Lauritzen, til det internasjonale som Elton John.
 
Og som vanlig trakterte husbandet låtvalget på en ypperlig måte.
Håvard Sveås hadde tangentene, Knut Andreas Antonsen på gitar, Lars-Erik Dahle på bass, og Bernt Roar Baade på trommer.
 
Takk for flotte timer til alle elever og lærere ved Spjelkavik ungdomsskole.
 
Og video kommer!