berdal page

FORNØYD:   Varaordfører Per Magnus Berdal havnet i fremste rekke som leder for kriseteamet i Norddal kommune. - Jeg synes vi taklet det bra, sier han til spjelkavika.no Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


-Dette har vi taklet bra

Varaordfører Per Magnus Berdal om egen og kommunens store ildprøve.

 

 


byline pk                     1.august.2016


naf 480page

Spjelkavika.no | NYHETER: Lørdag besto lille Norddal kommune ildprøven når det ble slått full katastrofealarm.


Feiret Olsok

Med ordføreren på ferie var det agurkbonde og varaordfører Per Magnus Berdal som havnet i ildlinja, og det midt i den årlige festivitasen i Valldal, Olsokfeiring.


LES OGSÅ: Turistbuss veltet i Valldal

SE VIDEO FRA ULYKKESSTEDET

bussulykke front2


-Som en ser så har jeg på meg t-skjorta som ikke levner noen tvil om hva som foregikk i bygda da ulykken med den ukrainske bussen inntraff, fortalte Berdal da spjelkavika.no møtte ham utenfor det hurtig opprettede krisemottaket på Valldal skule.

 

 

Sterke inntrykk

Dagen derpå kan Berdal se tilbake på et døgn med sterke inntrykk for alle parter, ikke minst for de 22 passasjerene han, som leder i kommunens kriseteam, fikk ansvaret for.

 

-De har utvilsomt hatt sterke inntrykk. De var sterkt preget, men likevel fattet når de kom ned på mottaket. To av dem måtte imidlertid til sykehus på kvelden ettersom skadene viste seg å ha behov for ekstra tilsyn, sier Berdal som føler kommunen besto prøven.

 

facebookknapp

 

Besto ildprøven

-Jeg synes vi har taklet denne ulykken veldig bra, og at alt har gått som det skal.

 

- Samarbeidet med nødetatene, kommunens folk og helsesektoren har fungert på alle måter, sier Berdal. Lørdag måtte han raskt ordne overnatting til de som ikke var innlagt på sykehus.

 

-Muritunet ordnet med overnatting til alle sammen, og søndag fikk de en fin frokost før de i 16-tiden ble fraktet videre til Ulsteinvik, for det var dit bussen var på vei når den kjørte utfor veien.

De ventet på de to som ble fraktet til Molde sykehus lørdag kveld, slik at de fikk reise sammen, forteller Berdal.

 

-I Ulsteinvik skal de være et par netter.

 

Noen vil hjem

Flere i reisefølget fra Ukraina har familiemedlemmer som er skadet og ligger på sykehus. Andre er utskrevet, men er skadet. Andre igjen er stort sett friske. Dermed er ønskene forskjellige.

Berdal sier noen ønsker å reise raskt hjem.

 

-Noen i reisefølget ønsker å fortsette ferien i Norge, andre ønsker å komme seg hjem til Ukraina raskt og får hjelp fra den ukrainske ambassadens folk som er kommet for å bistå, forteller han.

 

Traff politibetjent

En person omkom og 14 andre passasjerer ble sendt til sykehusene i Ålesund og Molde etter ulykken.

 

(Saken fortsetter under bildet):

bussulykken bil

POLITI:  Søndag bekreftet politiet i en pressemelding spjelkavika.no sine opplysninger om at ulykkesbussen traff en bil, ført av en politibetjent fra Ålesund. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

 

Ulykkesbussen hadde et sammenstøt med en møtende bil før den havnet i grøfta, og Nettavisen spjelkavika.no fikk lørdag vite at bilen ble kjørt av en kvinnelig politibetjent fra Ålesund politistasjon.

 

Søndag bekreftet politiet disse opplysningene i en pressemelding.

Etterforskningen er overlatt til Kristiansund politikammer ettersom politiet i Ålesund har en ansatt som er part i ulykken.