bussulykke front

BUSSJÅFØREN PÅGREPET:   Sjåføren er pågrepet og siktet. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Politiet har pågrepet sjåføren

Framstilles for varetektsfengsling i morgen.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                              2.AUGUST 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | NYHETER:  Politiet har tatt ut siktelse mot den ukrainske bussjåføren som førte ulykkesbussen i Valldal sist lørdag.

 

facebookknapp

 

Pågripelsen kommer som et resultat av vitneobservasjoner og den tekniske og taktiske etterforskningen, sier politiet i en pressemelding.

 

Pågrepet i går

 

"Pågripelsen er med bakgrunn i vitneobservasjoner og den tekniske og taktiske etterforskingen for øvrig. Mannen ble pågrepet mandag kveld 1. august. Han har fått status som siktet i saken. Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag 3. august i Sunnmøre Tingrett". heter det i pressemeldingen som politiet sendte ut kl. 14.31.

 

Etterforskning

Politiet opplyser at første fase av etterforskningen er fullført med åstedsundersøkelser, sporsikring, umiddelbare vitneavhør på stedet og lignende.

Ulykkesgruppa til Statens Vegvesen har også foretatt undersøkelser på stedet. Nå gjenstår fortsatt vitneavhør i saken, heter det i pressemeldingen.

 

LES OGSÅ: Turistbuss veltet i Valldal

SE VIDEO FRA ULYKKESSTEDET

bussulykke front2


Traff politikvinne

Det var lørdag klokken 16.25 at meldingen om ulykken kom til politiet.

En ukrainsk mann omkom i ulykken, 16 andre fikk behandling for lettere skader på sykehus.

 

Nettavisen spjelkavika.no brakte på det rene at ulykkesbussen hadde truffet en bil, ført av en kvinnelig politibetjent ved Ålesund politistasjon like i forkant av utforkjøringen.

Etterforskningen blir derfor ført av Kristiansund politistasjon.

 

Politikvinnen kom ikke fysisk til skade etter sammenstøtet der bilen hennes fikk skader på venstre side bak.