bombesak pagetopp

POLITI:   Gatene i turistbyen Hua Hin ble preget av politiets nærver etter at tre bomber gikk av i byen. Ekteparet Geir og Mon Srisoi fra Ålesund er i byen sammen med sine to små barn. Etter å ha opplevd de tre eksplosjonene forlot de i dag byen. Foto: GEIR BJØRNDAL SRISOI

 


Ektepar fra Ålesund i bombedrama

Kan ha vært i kontakt med to av bombemennene.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  12.august.2016


naf 480page

Spjelkavika.no | NYHETER: - Det var ekkelt, og alle gikk baklengs bort fra dem, forteller Geir Bjørndal Srisoi til spjelkavika.no.

 

facebookknapp

 

 

Ålesundsekteparet Geir og kona Mon er på ferie i Thailand sammen med parets to barn på fire og sju år.

 

De opplevde de tre bombene i turistbyen Hua Hin, og sammen med ansatte på hotellet kan de ha møtt og snakket til to av bombemennen.

 

-Ingen går i alle fall med ryggsekk her nede, men det gjorde disse to. Og de passer til beskrivelsen, uten masker vel og merke, forteller han.

 

Spiste ved bombene

 

Dramaet startet like etter at Geir Srisoi og barna hadde spist middag like ved det ene åstedet.

-Vi kunne se det ene åstedet fra altanen vår, forteller Srisoi og legger ikke skjul på at det har vært et dramatisk døgn.

 

-Jeg og ungene satt og spiste middag bare noen meter unna der bombene gikk av, og det er uhyggelig å tenke på at de da allerede var plassert der.

 

I tillegg gikk jeg forbi begge bombene to ganger etter middagen når vi ventet på Mon, kona mi.

Etter litt ringte hun og sa hun var tilbake på hotellet. Når vi kom til resepsjonen så gikk den ene bomba av.

 

-Hvordan reagerte du på det?

-Jeg trodde det var fyrverkeri, noe som er ganske vanlig her året rundt, men når jeg satt i telefonen med faren min så kom det ene utrykningskjøretøyet etter det andre. Mellom 15 og 20 biler passerte hotellet vi lå på.

 

-Da gikk jeg ned for å se hva som skjedde og fikk raskt beskjed om at det var snakk om to bomber, og at en kvinne var død, i tillegg til mange sårede, forteller Geir Srisoi som har feriert i konas hjemland flere ganger.(Saken fortsetter under bildene)

geirmon page

PÅ FERIE  Ekteparet Geir og Mon Srisoi fra Ålesund er på ferie i Mon`s hjemland Thailand. De har hatt et dramatisk døgn i feriebyen Hua Hin.
Foto: PRIVAT

 

bombemenn2 page

BOMBEMENNENE?:  Disse to personene er trolig to av bombemennene, og de passer til beskrivelsen av to personer Geir Srisoi og andre forsøkte å snakke til Foto: POLITIET i HUA HIN

 

bombene page

BOMBENE:  Disse seks bombene fikk politiet i Hua Hin tatt og uskadeliggjort før de gikk av.
Foto: POLITIET I HUA HIN


 

Bekymret

-Vi var bekymret for fetteren min som vi ikke fikk kontakt med. Han kjørte forbi i bil fem minutter før det eksploderte, og heldigvis var det flatt batteri på mobilen som gjorde at han ikke tok telefonen.

 

Da hadde han fått kjørt hjem en venn.

Geir Srisoi, som til daglig er fotograf i Ålesund brukte natten ute for å få mest mulig informasjon om bombeangrepene.

 

Hjemmelagde bomber

Av en bekjent i politiet fikk han tilsendt bilder av bomber politiet har funnet og uskadeliggjort. Innretningene er tydelig ”hjemmelagd” (se bildene) og var plassert i blomsterpotter og lignende langs fortauet i den travle gaten.

-Det var et kaos og mange rykter, selv kom jeg meg ikke i seng før fem sekstiden, men hadde knapt smakt på søvnen før det eksploderte igjen.

Da rev jeg på meg klær og tok med meg kamera og styrtet ut igjen. Av resepsjonisten vikk jeg vite at bomben gikk av ved klokketårnet ved hovedveien, der bussene stopper og slipper av turister. Også her var en person omkommet, forteller han.

Srisoi ble også stoppet av politiet da han forsøkte å lade kameraet med batterier og ble siktet på av politifolk på tå hev.

 

Bombemennene?

-De ropte ”Stop swedish”, og trodde tydeligvis jeg var svensk. Heldigvis kom en annen politimann som forsto situasjonen og avblåste panikken der og da.

Når jeg kom tilbake på hotellet gikk den tredje bomben av og kjente trykkbølgen godt.

 

I ettertid viser det seg at Geir Srisoi og flere andre kan ha møtt på og snakket til de to bombemennene som i følge politiet passer til beskrivelsen og utløste bombene med mobiltelefoner.

 

-To personer, begge med en type ryggsekker ankom trappen på hotellet da jeg og hele betjeningen sto der.

De pratet i mobiltelefon.

 

-Dere snakket til dem?

-Ja, vi forsøkte gjentatte ganger å få kontakt, men de svarte ikke noen som snakket til dem. Uhyggen kom krypende, og alle som sto der begynte å rygge bort fra dem for å komme på avstand. Da forsvant de. Det var en skikkelig ekkel følelse, selv om vi jo ikke kan være sikker, sier ålesunderen som nå har tatt med seg familien ut av byen.

 

-Vi har nå forlatt byen og er i sikkerhet, og vi håper det er roligere i nord de to siste ukene vi skal være her. Det har ikke vært enkelt å forklare to små jenter på sju og fire år hva alt dette er, forteller han.