eplesak front2

VEIFRUKT:   Det er trolig få av oss som daglig kjører gjennom krysset ved rådhuset som har oppdaga at det står et epletre der "Dansken" sto i mange år og solge "Fishan". Og det bugner av rødgule epler. Det oppdaget tre lystige damer på vei hjem. MMS-Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Ser du i bakken etter småpenger?

Bare slutt. Det lønner seg mer å heve blikket, slik disse tre damene gjorde på vei hjem fra bysentrum.byline friwal   5.September.2016


naf 480page

Spjelkavika.no | REPORTASJE: Du har sikkert kjørt forbi der mange ganger, kanskje opp til flere ganger daglig.

facebookknapp

 

Og de som har noen år på baken stoppet kanskje tidvis ofte på samme sted for å kjøpe ”Fishan” med ”Dansken” som sto der med buda si i mange år.

 

Bugnende epletre

Men har du fått med deg at det på plassen ved bensinstasjonen og krysset Keiser Wilhemsgate, Korsegata og Sjøgata faktisk står et epletre?

Like bak bensinstasjonens gasscontainer og miljøstasjonen står dette epletreet akkurat nå og bugner over av flotte rødgule epler.

 

Men når vi sunnmøringer kanskje gjør som myten om oss sier, "har blikket festet på gata for å se etter småmynt", ja så er det andre som gjør det stikk motsatte. Og kanskje det lønner seg mer?

 

Matauk

For sent søndag kveld hørtes det latter og prating på thailandsk, både fra bakken rundt treet og oppe blant de modne fruktene.

Tre kvinner med thailandsk opprinnelse hadde oppdaget treet på vei hjem. Der fikk de øye på eplene som formelig lyste opp i søndagskvelden.


 

(Saken fortsetter under bildene):

eplesak page3

BUGNER AV EPLER:  Slik ser epletreet ut, med rådhuset. Selv etter de tre damenes lille "epleslang" så bugner det av epler i treet. MMS-Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

eplesak page2

PLASTPOSE:  De tre damene fylte opp en halv plastpose med friske epler før de glade og fornøyde fortsatte på turen hjem gjennom byen. MMS-Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Den yngste klatret så langt opp som det var mulig for å få tak i epler, men de aller fleste var for langt unna ute på greinene.

 

Ei brøytestikke som lå ved gasscontaineren ble et godt redskap for å ta ned noen epler ytterst på grenene før de ble ødelagt som nedfallsfrukt.

 

Handlenett

Stolt viste de fram fangsten der intetanende ålesundere suste forbi langs Sjøgata.

Heller ikke de som stoppet for rødt lys la merke til aktiviteten.

 

Etter noen minutter hadde de tre kvinnene fått en god fangst opp i plastposen, og kunne fornøyd tusle videre på vei hjem.

 

Men fortsatt bugner det av epler i treet. Vil du forsøke deg på en aldri så liten epleslang i bysentrum så husk å vaske eplene for eksos og veistøv.