heishuset page

FUNDAMENTA KLAR:   -Denne uka skal et helikopter frakte opp den nye hytta til oss. Fundamenta er vi ferdig med, så nå starter monteringen, sier Harald Knutsen, en av seks ildsjeler i gruppa TopWiew. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


-Været har satt sitt preg på hytta

Nå håper Harald Knutsen og gutta i TopWiew alt går etter planene med å fly opp den nye hytta.


byline friwal  12.September.2016


naf 480page

Spjelkavika.no | REPORTASJE:  På toppunktet til Turheisa kan været være svært tøft, både med vær og vind.

facebookknapp

 

Værtøft

Det har absolutt satt sitt preg på heishuset på toppen.

 

Spesielt har taket fått merke værkreftene og er både fliset opp og nakent.

Heishuset, eller hytta er i tillegg liten, gammel og inneholder en god del elektronikk. Derfor har dugnadsgjengen i TopWiew nå sørget for ny og større hytte.


 

LES OGSÅ: Ivrig dugnadsgjeng på toppen

HOLDER "VIKAS TAK" VED LIKE

dugnad toppen page

 


-Vi har fått oss ei laftahytte i såkalt isolaft. Den er på 2 ½ gange 4 meter og vil gi oss bedre plass samt ei hytte som er solid, sier Harald Knusten i TopWiew til spjelkavika.no.

 

Denne uka skal hytta opp til toppen, nå står den lagret nede ved heishuset.

 

-Vi skal få den opp med helikopter, for delene er så store at de ikke kan fraktes med heisa. Oppe er vi nå ferdig med fundamentene, så nå starter arbeidet med å montere selve hytta, sier Knutsen, som innrømmer at det koster.

 

Koster penger

-Ja, det gjør det. Og det er jo mange kroner for oss som driver på dugnad, men det var ingen vei tilbake. Hytta som står der nå må erstattes, sier han, penger eller ei.

 

Det koster med både betong og armering, som vi nå er ferdig med. I tillegg kommer hytta som vi fikk litt reduksjon på, men den er uten tak. Derfor har faren til Per Ove Stølen, som er med i TopWiew laget taket for oss, så nå er alt klappet og klart til frakt og dugnad, sier han.


 

(Saken fortsetter under bildet):

heishuset page2

HARD MEDFART:  Heishytta på toppen av Spjelkavikfjellet og Turheisa er sterkt preget av vær og vind. Nå skiftes den ut. 

Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Selskap og heistur

Gutta bak TopWiew består av seks ildsjeler og kamerater. Så sant det er mulig holder de heisa åpen for trafikk hver søndag for alle som vil opp på fjellet for å gå innover løypene, eller for de som ønsker å leie seg inn for å holde selskap på toppen.

Gutta har nemlig satt opp et godt oppvarma partytelt det er mulig å få leie til selskapeligheter.

 

Erling M. Østrem i TopWiew sier til spjelkavika.no at de ikke er noen kommersiell aktør, men at gruppa tilbakefører deler av inntektene til selve heisdriften, i tillegg til materialer de bruker på dugnadene.

 

For tidligere har de satt opp både partyteltet og sørget for at også gamlekiosken på toppen også har fått fornyet og forsterket ”skroget”.

Nå er de klar for nok en dugnad for å få heishytta på plass.