leikivalen page

AKTIVITET:   Lekivalen har som mål å aktivisere barn, og i helga får de prøve en rekke idretter, se show, le og kose seg. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Lekivalen blir hysterisk morsom

Det lover i alle fall arrangørene.


byline friwal                                18. oktober. 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | NYHETER:  Synnøve Rogne i Sparebanken Møre Arena, arrangør av Lekivalen, lover to dager med moro.

 

facebookknapp

 

Aktivitet og show

Og det er lørdag og søndag en kan oppleve å nettopp ha det hysterisk morsomt. Da vartes det opp med cirkus, kjendiser, karuseller, sklier, dyr og en masse aktiviteter.

 

Det er femte gang Lekivalen arrangeres. I sin tid som en liten erstatter til ”Oktoberfest” som jo ble mer allemannseie på andre arenaer enn i Sparebanken Møre Arena. Derfor så arrangørene seg om etter noe annet å ta fatt på, og dermed fikk barna sin egen Lekival.

 

Lekivalen er for store og små, for her skal også de voksne kunne kose seg.

 

I 2013 gjestet stjernene Markus og Martinus Lekivalen, som tidligere vinnere av MGP jr. I år er det 13. år gamle Thea fra Harstad som kommer. Hun vant fjordårets MGP jr og gjorde inntrykk på hele Norge med sin fantastiske stemme og sangen ”Du gjør mæ så glad”.

 

Magi blir det også når byens egen magiker, Tito Magic viser fram sine illusjoner og triks.


(Saken fortsetter under bildet):

king page

PROGRAMLEDER:  Populære Kash King fra NRK Super kommer og skal ha familieshow på Lekivalen
Foto: NRK Super


Lover stemning

NRK Supers Kash King kommer med sitt familieshow og vil bidra til stor stemning i salen.

 

Landets minste cirkus, Cirkus Zorba blir også å finne på Lekivalen i år. Da får alle som vil prøve seg som vassekte cirkusartister, i tillegg til at cirkusets grunnlegger, Thor Gujord viser klasse med geit- og duedressur.

 

Aktivitet er et stikkord under Lekivalen, for det er arrangørens uttalte mål å få barn i aktivitet. Og på festivalen får en prøve flere forskjellige idretter som dans, taekwon-Do, sjakk, drill, bueskyting og volleyball.

 

Men noen hemmeligheter er det også. Og det dreier seg om teater. For Barneteateret Vårt tar med seg en hel forestilling til Lekivalen.

Når de presenterer ”Romkadettene – klar for landing” så inviterer de på en interaktiv forestilling for barn mellom 7 og 11 år. En forestilling om tre astronauter som sendes opp i et romskip i 1974 og har sovet siden. Nå må de ha hjelp av barna til å bestemme hvilke regler som skal gjelde på planeten de er på.

 

Og her er det adgang forbudt for voksne.

 

Sett av helga for hysterisk moro.