elise2 page

KENYA:   Det var under en ungdomstur til Kenya i 2011 Elise ble kjent med misjonsprosjektet Pinsekirka på Moa støtter i det afrikanske landet. Foreldreløse barn og fattige er blant de som får den viktige hjelpen løpingen til Elise bringer inn. Foto: PRIVAT


Har løpt 377 kilometer for barna

For Elise Muriaas Huse var det vinn-vinn å løpe. Foruten egen trim får hun samlet inn penger til barn i Kenya.


byline pk                       22. desember. 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | NYHETER:  Som trompetspillende gardist i H.M. Kongens Garde fikk Elise Muriaas Huse inn gode treningingsrutiner. Men når hun i fjor hadde gjort ferdig tjenesten dukket det opp en tanke.

 

facebookknapp

Motivasjon

-Jeg satt og tenkte på hva jeg skulle gjøre for å holde meg i form. En måte å trene på. Jeg skulle flytte til Spania og tenkte at jeg måtte finne motivasjonen for å trene, forteller Elise som nå studerer og bor i Barcelona.

 

-Det kan fort bli lett å sluntre unna trening, og heller ligge på stranda og spise is, forteller hun.

 

Satte spor

Elise tenkte tilbake til en ungdomstur til Kenya i 2011, arrangert av Pinsekirka Filadelfia på Moa. Turen ga Elise et nært innsyn i hvordan fattige og foreldreløse barn har det i landet, og ved å tenke på opplevelsene i Kenya fant hun plutselig nøkkelen til treningsmotivasjonen hun søkte etter.

 

Slik støtter du Elise:

Konto nr: 1503.16.99298

 

Vips: 10916 markert med:

"Elise løper for barn i Kenya"

 

-Jeg ville finne motivasjonen ved å sette fokus på noe annet enn meg selv. Gjøre det alene, men samtidig med et håp om at det også kan by på motivasjon for andre, da til å donere penger til de som trenger det, forteller hun.

Og slik ble det. Elise er en målbevisst ung kvinne, og hun slapp ikke tanken og motivasjonen rundt.

 

-Turen til Kenya satte spor. Derfor ville jeg gjøre noe som kunne bidra til det flotte arbeidet som gjøres der nede. Og samtidig er det et prosjekt jeg vet kanaliserer midlene rett, at de kommer fram der de er ettersom pengene går via pinsekirka, sier Elise.


(Saken fortsetter under bildet):

elise page2

LØPER:  Elise Muriaas Huse har i skrivende stund lagt bak seg 377 kilometer, betalt av givere i Norge. Og hun er kun halveis i løpeprosjektet sitt for fattige og foreldreløse barn i Kenya. 
Foto: PRIVAT


Gi, og Elise løper

Planene ble lagt, og 19.september satte hun dem ut i livet.

-Prosjektet ble at hvem som helst kan donere penger til prosjektet, og jeg løper for dem.

 

-Hvordan da?

-Om noen vil bidra med alt fra ei til fem kroner for hver kilometer jeg løper, ja så løper jeg. Eller en kan donere enkeltbeløp, sier Elise som fram til nå har løpt hele 377 kilometer for prosjektet, og hun er langt fra ferdig.

-Jeg skal løpe helt til 19.mars, så de som vil gi en julegave som varmer, eller kanskje et nyttårsforsett som hjelper andre så er det bare å kaste seg på, forteller Elise som nylig bestemte seg for å gå enda lenger i både mosjon og hjelp til Kenya.

- Joda. I tillegg har jeg nå bestemt meg for å løpe maraton om jeg klarer å samle inn 20.000 kroner til prosjektet, forteller hun.

 

Trenger hjelpen

Prosjektet Elise støtter med løpingen sin er et misjonsprosjekt som blant annet tar for seg foreldreløse barn, fattige og trengende i det afrikanske landet.

-For tiden arbeider de med å skaffe nytt utstyr og oppgradering av en helseklinikk i Thessalia, som de også drifter. Jeg har selv besøkt klinikken og sett virkningene dette arbeidet har, og jeg vet at pengene kommer dit de skal.

 

Elise informerer sine støttespillere jevnlig på egen prosjektside på facebook. Også prosjektet i Kenya har egne side på facebook, om noen vil følge arbeidet der.

 

-Nå har jeg noen måneder til med løping, men de som ønsker det kan gjerne delta på samme måte, sier Elise, som jo også får en helsegevinst.

 

Akkurat det kan kanskje mange trenge etter julens gleder.