kremmer page

NYTT BYBILDE:   Slik vil nye Kremmergaarden se ut fra sundet når det står ferdig i januar 2019. Kjøpesenterdelen beregnes ferdig til jul 2018. Foto - Illustrasjon: PLOT


Nytt påbygg og oppgradering

Nye Kremmergaarden skal stå ferdig i januar 2019, men kjøpesenterdelen skal rekke julehandelen 2018.


byline friwal                                17. februar. 2017


baronen pageann

Spjelkavika.no | NYHETER:  I mai 2017 starter utbyggingen av nye Kremmergaarden i Ålesund sentrum.

facebookknapp

 

NAV skal inn

Det opplyser Handelshuset Rønneberg AS i en pressemelding.

– To sentrale leietakere er på plass og dette har gjort at vi kan realisere prosjektet, sier Berit Westad, daglig leder i Handelshuset Rønneberg AS. 

 

Både den fylkeskommunale tannhelsetjenesten og NAV har inngått langtidskontrakter i nybygget. Dette innebærer at rundt 150 arbeidsplasser flyttes til bykjernen.


kremmer page2

FASADE:  Sett fra sydsiden
Foto/illustrasjon: PLOT


 

Julehandel i 2018

– Vi har holdt på med prosjektet siden september 2015. At de første store leietakerne er på plass gir oss muligheten til å sette i gang med utbyggingen. Alle nåværende leietakere i kjøpesenteret har forlenget kontraktene sine og ser frem til at nybygget står ferdig til julehandelen 2018.  

 

- De er innstilt på at det vil være en intensiv periode med mye byggevirksomhet, men senteret vil bli skjermet og vil kunne holde åpent i hele byggeperioden, sier Westad.

Også kjøpesenterdelen vil få en betydelig oppgradering. 

 

– Vi skal åpne opp med store vinduer ut mot gaten og gjøre det hyggelig og tilgjengelig på gateplan. Kjøpesenteret får nye innganger og det blir oppgraderinger og moderniseringer både inne og ute. Vi er glade for å bidra til økt aktivitet i bykjernen og mener en full utbygging av denne sentrale eiendommen er et viktig skritt i videreutviklingen av Ålesund sentrum.

Nye Kremmergaarden vil stå ferdig i januar 2019. Utvikling- og eiendomsselskapet Brosundet Eiendom AS er initiativtaker til prosjektet.