skipsdaap3

FORNØYD:   Konsernsjef i Kleven, Ståle Rasmussen var svært fornøyd med Spjelkavik Skolekorps sin innsatts under skipsdåpen. Her overrekker han 10.000 kroner til korpset. Og det var tamburmajor Emilie Slinning som fikk æren av å ta imot. Foto: Olav Thokle


Stas og prakt på skipsdåp

Ex-statsråd og Spjelkavik Skolekorps skapte stemning på skipsdåp.


 byline pk                       6. mars. 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Strålende sol, bunadskledd gudmor og et Spjelkavik Skolekorps i full uniform.

facebookknapp

Frakter levende fisk

Det ble litt 17.maistemning da brønnbåten «Ronja Ocean» ble døpt på Skansekaia lørdag.

 

Det er rederiet Søvtrans som overtok den 80 meter lange og 18 meter brede «Ronja Ocean» som altså er en brønnbåt og som skal frakte levende fisk. Og «Ronja Ocean» blir båt nummer 22 i rekken av brønnbåter til rederiet.

 

Båten er bygd ved Myklebust Verft og av Rolls Royce-design og kan frakte 500 tonn levende fisk.

«Ronja Ocean» skal inn i en femårig kontrakt for Oppdretternes Miljøservice og vil traktere farvannene på Helgelandskysten.

 

Knuste på andre

Det var tidligere kyst- og fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen som fikk æren av å døpe skipet. Berg-Hansen er en kjent skikkelse innen fiskeoppdrett etter mange år i bransjen.

Pene i tøyet kom flere og flere til Skansekaia der Spjelkavik Skolekorps sto og spilte marsjer, for med oppdraget for Verftet kom våren litt raskere på de dyktige drillerne og musikantene enn normalt. En jobb de utførte med glans, og til stor applaus og mye skryt.


(Saken fortsetter under bildet):

skipsdaag2

Å NEI:  Tidligere Kyst- og fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen fikk ikke knust flaska ved første forsøk. Men på andre satt den som et skudd i skutesiden.


”Å nei”, kom det fra den tidligere statsråden for maritime saker. Hun lyktes nemlig ikke å knuse champagneflasken mot skutesiden på første forsøk.

 

Men slikt er ingen tragedie. Spesielt ikke når vi vet at selveste dronning Sonja brukte fire kast på å få flasken knust mot skipssiden til hurtigruteskipet MS Nordkapp i 1996.

Det samme gjentok seg i 2003. Da flasken ikke knuste mot en passasjerbåt hun skulle døpe tok hun grep og kastet seg i ei lita jolle for selv å knuse flasken mot skipssiden. Da knuste flasken, men dronning Sonja ble truffet av glasskår og kuttet seg opp i pannen.

 

Skipsdåp er altså ikke for pyser, og på andre kastet gikk det bedre for ex-statsråden også, som ble belønnet med blomster og nasjonalsangen etter dåpen.