EN LANG TRADISJON:   Nå er det 3.generasjon Arnardo, ved Are Arnardo som leder Cirkus Arnardo. Og i år gjør han som bestefar Arne Arnardo gjorde i flere tiår; De deltar i 17.maitoget i Ålesund sentrum, - Dette er stas, sier leder for 17.maikomiteen i Ålesund, Cathrine Drevik Ekrem. Video: FLERE /  spjelkavika.no


Arnardo i begge 17.maitogene

-Flott at de vil være med å skape farge, liv og røre i toget i byen, sier Cathrine Drevik Ekrem, leder for 17.maikomiteen.


byline friwal                                15. mai. 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHET: -At Cirkus Arnardo er tilbake i 17.maitoget i byen er veldig artig, sier leder for 17.maikomiteen i Ålesund sentrum, Cathrine Drevik Ekrem til nettavisen spjelkavika.no.

facebookknapp

 

-Vi ventet på Arnardo!

-Det var jo alltid Cirkus Arnardo vi ungene sto og venta på når 17.maitoget kom, forteller hun til spjelkavika.no.

 

Cirkus Arnardo ble etablert i 1949, og etter få år startet cirkuset grunnlegger, Arne Arnardo opp tradisjonen med å gå i 17.maitoget i Ålesund. En tradisjon han holdt på med helt fram til 90-tallet en gang.

 

Måtte flytte

-Vi vet ikke helt eksakt året det startet og sluttet, men for bestefar og pappa var det alltid et mål å komme til Ålesund på 17.mai. Det målet har vi fortsatt, også etter at vi måtte flytte til Spjelkavik, der vi har hatt den samme tradisjonen siden den gang, sier Are Arnardo, Arnes barnebarn, og Arild Arnardos sønn.

Arild Arnardo er ikke med til Ålesund i år, og derfor er det Are Arnardo vi vil se i togene i Spjelkavika og i byen.

 

-Hvorfor flyttet dere?

-Det hadde utelukkende med plass i sentrum å gjøre.

-Det ble ikke å oppdrive, noe vi imidlertid fikk i bydelen Spjelkavik. Dermed ble det flyttet dit, og slik skal det også fortsette selv om vi nå også vil være tilstede i ”bytoget”, sier Are, som nå har tatt over driften som 3.generasjon Arnardo.


(Saken fortsetter under bildet):

are arnardo

GLEDER SEG:  Are Arnardo er 3.generasjon Arnardo, og det er han du vil se i 17.maitogene i Ålesund sentrum og i Spjelkavika, sammen med artister fra cirkus Arnardo.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Uten dyr i toget

Den tiden Arne Arnardo hadde tradisjonen i sentrum var det vanlig med både elefanter, hester og lamaer i toget. Og det fortsatte sønnen Arild med fram til litt inn på 2000-tallet. Men nå er det ikke slik lenger.

-Dyrene har vi dessverre ikke med i toget lenger, sier Are Arnardo.

 

-Hvordan vil dere delta i Ålesund sentrum?

- Til toget i sentrum har vi noen logistikkutfordringer til og fra, samt at vi skal delta i Spjelkavik. Det gjør at ikke hele cirkus kan bli med.

 

-Men vi blir synlig representert med den tradisjonelle røde åpne bilen. Jeg blir der som leder for Cirkus Arnardo, og så har jeg i alle fall med meg noen av våre klovner. Publikum skal nok se oss der vi går bak Spjelkavik Skolekorps.

 

-Å få gå bak Spjelkavik Skolekorps passer oss svært godt i og med at vi ikke kan ta med vårt eget orkester til sentrum, og at vi føler Spjelkavik Skolekorps er litt ”vårt” korps siden de kommer og spiller på forestillingen vår hver 16.mai. Så det setter vi pris på.

-I toget i Spjelkavik vil vi imidlertid ha med både orkesteret, alle artistene og de som arbeider ved cirkuset.

 

Åpen bil

- Hva husker du selv av 17.mai i Ålesund sentrum?

-Jeg husker spesielt at bestefar og Anita Wagner, som var konferansier noen år, sykla i toget med tandemsykkel, smiler Are. (bildet under).

 

- Men de aller fleste åra har han, pappa, og nå jeg kjørt i åpen bil. Og det er jo stas.

 

Avgjørelsen med at Arnardo skulle delta i toget i sentrum kom etter at programmet for dagen var laget. Derfor vil det komme som en overraskelse på mange, spesielt de som er gamle nok til å huske tilbake til den tiden da dette var en tradisjon.


(Saken fortsetter under bildet):

arnardo tog

TANDEM:  Her sykler Arne Arnardo og konfransier Anita Wagner i 17.maitoget i Ålesund i 1978. -Det husker jeg godt. Men som regel kjørte han i åpen bil, sier barnebarnet Are Arnardo.
Foto: Ukjent


-Stas med Arnardo

- De vil jo bli sett og hørt, og de kommer inn i toget etter Spjelkavik Skolekorps. Og det er jo der inne de har forestillingene sine også.

 

- Dette er jo stas, selv om dyra jo ikke er med. Vi i 17.maikomiteen synes det er flott at Cirkus Arnardo vil delta og være med å skape farge, liv og røre i toget, sier Cathrine Drevik Ekrem, til spjelkavika.no.

 

Disse vinner billetter.

Tidligere denne uken la vi ut en konkurranse der tre vinnere kunne vinne to billetter hver til en av Cirkus Arnardo sine forestillinger i Spjelkavik.

De tre vinnerne er nå trukket ut og er:

 

Marit Emblem

 

Inga Marie Nordang

 

Beate Juul

 

Vi gratulerer og takker alle som deltok i konkurransen.

 

Riktige svar på spørsmålene til Are Arnardo er:

 

1. Cirkus Arnardos grunnlegger er Arne Arnardo.

 

2. Cirkus Arnardo holder sine forestillinger ved Herdbana

 

3. Cirkus Arnardo har sine forestillinger i Spjelkavik kl. 18.00. den 16. 17. og 18.mai.