sitr 009

SIGNATUR:   Roald Runde satte Vikas første mål mot Træff, og feiret nok en gang med sin egen signatursalto. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no

-Dårlig fair play holdning

Frode Fagermo kritisk til Træff-spillernes fair-play holdning når en mann ligger skadet.

SE BILDESERIE NEDERST I SAKEN.

silfotbanner

byline friwal                                14.APRIL 2018

baronen pageann

Spjelkavika.no | SIL- TRÆFF (3-1) 3-3: Første serierunde Spjelkavik mot Træff hadde alt. Dramatikken, målene, aggressiviteten og ikke minst både glede og sorg.

facebookknapp

Skuffet

For en ørliten sorg var tydelig til stede hos spesielt Spjelkavik sine spillere. Og grunnen er enkel.

-Det er klart at når en spesielt i de ti siste minuttene jager og jager uten å få den avgjørende scoringen, tross kjempesjanser, ja da blir en skuffa over poengdeling, sier Frode Fagermo til spjelkavika.no etter uavgjortkampen mot moldenserne.

I føring frem til slurv

Det var Træff som fikk treff først etter kun et par minutter på kunstgresset til Vika.

Gjestene kunne raskt ha gjort mer skade mot vertene, siden de første tjue var lite å skrive om i historiebøkene.

Men Træff måtte slurve før eller siden. Og når de gjorde det var ikke Roald Runde sein om å utnytte situasjonen og utlignet til 1-1, og selvfølgelig med sin signatur, saltoloopen.

Vika tok over

Nå var det Vika det dreide seg om, og de eide både kunstgresset og lufta over.

Nykommeren i vikadrakta, Elias Dahlberg surfet inn vikas andre mål. Lars Austnes la på til 3-1 før pause.

I andre omgang fant Træff igjen samspillet og føringen i kampen.

(Saken fortsetter under bildet):

sitr 032

OSKAR:  Frode Fagermo skryter av sine nye spillere. -Oskar Flatlandsmo hadde en uheldig inngripen som førte til mål. Men han viser karakter i neste situasjon og bokser ballen. Vi har en dyktig keeper, sier han. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

Fair Play?

-Så kommer det altså to pissmål. Den første synes jeg ikke noe om.

-En av våre spillere ligger nede opp mot et halvt minutt uten at Træff er mer fair-play innstilt til å spille ut ballen enn at de utnytter situasjonen med en mann skadet på banen. Og det oppstår en uheldig inngripen av vår nye keeper Oskar Flatlandsmo.

-Træff sitt siste mål er bare dårlig fra oss, sier Frode om målene som kom som et lite sjokk på et hjemmelag som følte de hadde seieren i lomma.

Så kom Vika inn i et jag for å få avgjort kampen, uten å lykkes.

STOR BILDESERIE NEDERST

Jag etter scoring

-Målene gjorde at vi kom under trykk, og da sliter vi utover i 2.omgang. Men vi kommer oss inn i det, og ting blir vesentlig bedre, og enda bedre når de får en mann utvist. Da velger vi å gå høyere på dem i et jag etter den avgjørende scoringen.

-Den kunne godt ha kommet?

-Ja, så absolutt. Vi har blant annet Roald som er alene med keeper og et skudd i tverrligger av Magnus. Svært gode sjanser, så alt i alt var det irriterende at vi ikke vant.

-Nå er vi i gang med serien, etter to kvalikkamper laget har lagt bak seg. Hva ser du positive ting?

-Jeg ser masse positivt. Bra struktur defensivt slik vi ville. Fine offensive tendenser og ikke minst tre mål mot Træff, et lag vi har scora lite mot tidligere.

Nykommerne

-Hva med nykomlingene på laget?

-Oskar Flatlandsmo har en nesten prikkfri kamp, om en ser bort fra den uheldige inngripen han hadde på scoring nummer to og misset. Men han viser den karakteren og moralen vi vet han har, for like etter går han ut og roper keeper, og bokser ballen. Så Oskar er en tøffing. Det er en god keeper vi har.

Eirik Hjelvik kommer nok enda mer til syne når han etter hvert får dette matchtempoet inn i kroppen. En kjempeviktig spiller for oss, som er veldig god, og Elias Dahlberg er rett og slett en kvalitetsspiller, sier Frode Fagermo.

sitr 048

BBVS:  Lars Austnes ble kampens BBVS, altså Banens Beste VikaSpiller mot Træff.

BBVS

SIL-fotball og spjelkavika.no har støttet seg på en egen jury når vi i år foretar en "BBVS", og ja, du gjettet riktig. Banens Beste VikaSpiller skal kåres gjennom sesongen og utropes både mot slutten av kampene og her på spjelkavika.no.

Og de "lærde" har kommet fram til at målscorer på 3-1 stillingen, Lars Austnes er kampens BBVS. Vi gratulerer.

Neste kamp spiller Spjelkavik borte mot Kristiansund 2, før laget møter Oppsal hjemme lørdag 28.april.

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)