sil ril 17

STOPPET KAMPEN:   Her stopper dommer Bendik Haarberg (t.h) kampen etter samtale med lagkapteinene Sondre Skulstad fra Spjelkavik, og Besian Kadri fra Rilindja. NFF avslo partenes ønske om å flytte kampen til kunstgressbanen . Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no

Her stopper han kampen

Partene ville flytte kampen til kunstgresset, men NFF satte ned foten.

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN.

silfotbanner

byline friwal                                22.september 2018

baronen pageann

Spjelkavika.no | SIL- Rilindja (1-0) Utsatt: Dommer Bendik Haarberg fra Studentspretten IL anså naturgresset til SIL som spillbar før kampen.

facebookknapp

Ledet 1-0

Men det var før de 22 spillerne startet det som ble et 23 minutters vått sjøslag over det meste av banen.

Spjelkavik hadde et overtak i kampen, selv om ballen knapt bevegde seg mer enn tre meter etter hver pasning.

Etter 18.minutter fikk Vika straffe, og Benjamin Skulstad Sunde satt den sikkert i mål.

Få minutter senere stoppet dommer Haarberg kampen, og det ble en diskusjon mellom laglederne og dommertrioen på sidelinjen.

(Saken fortsetter under bildet):

sil ril 03

STRAFFE:  Benjamin Skulstad Sunde setter ballen sikkert i mål etter straffesparket 18 minutter ut i kampen. Målet får SIL ta med seg når kampen mot Rilindja settes opp igjen.

NFF sa nei

Diskusjonen endte med at kampen ble stoppet, men ønsket var å få flyttet kampen til kunstgressbanen. NFF sitt reglement er imidlertid klar på at en ikke kan skifte arena/bane etter at kampen er påbegynt..

Dommeren tok kontakt med NFF for å be om lov til å flytte kampen, men fikk nei av forbundet.

-Kampen skulle vært flyttet på kunstgress i utgangspunktet, men vi står oppført på naturgresset. Og dommeren tok avgjørelsen før kampen om at bana var grei. 70 prosent av bana var ikke spillbar i det hele tatt. Kampen ble etter hvert en parodi, sier Frode Fagermo til spjelkavika.no etter kampen.

sil ril 01

SØKK VÅT:  Gressbana til SIL så lite innbydende ut etter 23 fuktige spilleminutter.

-Hvordan gikk diskusjonen?

-Vi har ikke noe bestemmelsesrett, men både vi og Rilindja ønsket å gjennomføre kampen i dag, så de skulle slippe å reise opp igjen på ny. Men det var NFF knallhard på, at kampen ikke kan flyttes på kampdag. Laga og dommeren var enige i at de resterende 68 minuttene kunne spilles på kunstgresset, men det ville de ikke være med på.

-Dere ledet 1-0, i en kamp som er ganske vanskelig å beskrive. Men hva skjer nå?

-Ny dato blir satt, og de kommer opp igjen og spiller de siste minuttene. Vi beholder målet, for kampen er ikke avlyst, kun stoppet, sier Fagermo.

Blir dyrt

Beskjeden om at et 3.divisjonslag som Rilindja må komme til Ålesund for tredje gang (de har møtt Herd hjemme tidligere. Journ anm.), ble mottatt med lett hoderisting blant publikum og lagledelse etter at dommeren stoppet kampen.

Frustrasjonen gikk mye på økonomien i dette. Flere antydet at laget må ut med opp mot 70.000 kroner for å komme tilbake til Spjelkavika for å fullføre.

Dato for resten av oppgjøret er ikke satt, men blir trolig på en ukedag. Det igjen vil nok påføre laget ekstra kostnader om en tar med tapt arbeidsfortjeneste for de involverte hos Rilindja.

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)